10 racat më të zgjuara të qenve

10 racat më të zgjuara të qenve
Ruben Taylor

Për të kuptuar këtë renditje, ju duhet të kuptoni kriteret që janë përdorur për të shënuar qentë e racave të ndryshme.

Stanley Coren shkroi një libër ku ai hartoi 133 raca dhe organizoi një renditje nga 1 në 79. Për kuptoni më mirë se si funksionon ky rezultat, klikoni këtu.

Duke kujtuar se "inteligjenca", për Stanley Coren, është "inteligjenca e bindjes dhe punës" dhe jo inteligjenca "instinktive" e qenve, aftësia për të zgjidhur problemet etj.

Ai kontrolloi se sa herë duhet të mësohet një urdhër për një racë të caktuar përpara se qeni të përmbushë. Dhe kështu ai krijoi renditjen.

Për të parë renditjen e plotë me 133 racat, klikoni këtu.

1st – Border Collie

Shihni këtu gjithçka rreth Border Collie.

2 - Qedri qimedredhur

Shihni këtu gjithçka rreth qen qimedredhur.

Shiko gjithashtu: Sa ujë duhet të pijë një qen në ditë

3 - Shepherd gjerman

Shih këtu gjithçka rreth bariut gjerman.

Shiko gjithashtu: 5 kuriozitete për qenin e përzier

4º – Golden Retriever

Shiko gjithçka këtu për Golden Retriever.

5 – Doberman

Shih këtu gjithçka rreth Dobermanit.

6 – Shetland Shepherd

Shih këtu gjithçka rreth Shetland Shepherd.

7 - Labrador

Shih këtu gjithçka rreth Labradorit .

8 – Papillon

Shih këtu gjithçka rreth Papillon.

9 – Rottweiler

Shih këtu gjithçka rreth Rottweiler.

10º – Australian Cattle Dog (Australian Cattle Dog)

Shih këtu gjithçka rreth Qenit të Gjedheve Australiane (Australian Cattle Dog)

Për të parë renditjen e plotë me 133 racat, klikoni këtu.

Si të edukoni dhe edukoni një qen në mënyrë të përsosur

Mënyra më e mirë për ju për të edukuar një qen është nëpërmjet Mbarështimit Gjithëpërfshirës . Qeni juaj do të jetë:

i qetë

Sjellet

i bindur

pa ankth

pa stres

Pa frustrim

Më i shëndetshëm

Ju do të jeni në gjendje të eliminoni problemet e sjelljes së qenit tuaj në një mënyrë empatike, respektuese dhe pozitive:

– urinoni jashtë vend

– lëpirja e putrave

– posesiviteti me sendet dhe njerëzit

– injorimi i komandave dhe rregullave

– lehja e tepërt

– dhe shumë më tepër!

Kliko këtu për të mësuar rreth kësaj metode revolucionare që do të ndryshojë jetën e qenit tuaj (dhe tuajën gjithashtu).
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.