14 rregulla që duhet të ndiqni kur ushqeni qenin tuaj

14 rregulla që duhet të ndiqni kur ushqeni qenin tuaj
Ruben Taylor

Shumica e qenve pëlqejnë të hanë, ne e dimë këtë. Kjo është e mrekullueshme dhe ne mund ta përdorim atë në avantazhin tonë, të tilla si përdorimi i ushqimeve të shëndetshme për t'i trajnuar ato (si karotat). Ndonjëherë qeni nuk dëshiron të hajë sepse ndihet keq ose sepse është i mërzitur nga ushqimi, por në përgjithësi, qentë e duan ushqimin. Mësuesit zakonisht vendosin kibble ose ushqimin natyral në tenxhere, e vendosin tenxheren në dysheme dhe kaq.

Por, mësuesi i ndërgjegjshëm duhet të ndjekë disa rregulla bazë kur i jep ushqim qenit, në mënyrë që koha e vaktit të jetë e këndshme, pa stres, e sigurt dhe e përshtatshme. Gjithashtu, është një kohë e shkëlqyer për të përforcuar lidershipin tuaj.

Teknikat e mëposhtme janë të vlefshme për çdo lloj ushqimi, qoftë ushqim i thatë, ushqim i konservuar apo natyral.

Si ta ushqeni qenin tuaj në mënyrë korrekte

1. Kontrolloni sasinë

Është e zakonshme që qentë të hanë gjithçka që u vihet përpara. Kjo është mjaft tipike për disa raca si Bulldog anglez, Labrador, Beagle, etj. Nuk është e pazakontë të shohësh qen obezë në ditët e sotme, pikërisht sepse njerëzit e vendosin ushqimin në tenxhere të qenit lirshëm, duke përfshirë edhe vendosjen gjithnjë e më shumë kur ai mbaron. Gjithmonë lexoni në paketimin e ushqimit sasinë e saktë ditore sipas moshës dhe peshës së qenit dhe zgjidhni gjithmonë një ushqim të përshtatshëm për moshën e qenit (qenush, i rritur apo i moshuar). kontrollonisasinë totale ditore dhe pjesëtojeni atë me numrin e herëve që do ta ushqeni qenin. Për shembull, nëse është 2 herë në ditë, ndajeni këtë sasi me 2. Mos u vjen keq, qentë nuk janë si njerëzit që lehtësojnë frustrimet në ushqim. Jepni shumën e shkruar në paketë dhe qeni juaj do të jetë i shëndetshëm.

2. Mos lejoni posesivitetin

Kemi folur tashmë për qentë posesiv këtu në faqe. Janë ata qen që i rënkojnë kujtdo që i afrohet ushqimit apo ndonjë lodre që kanë në gojë. Këta qen janë gjithmonë në gjendje vigjilence kur hanë dhe përfundojnë duke u stresuar, pasi momenti i vaktit bëhet jo i qetë. Qeni juaj duhet të jetë i qetë për të ngrënë dhe nuk rekomandohet të vazhdoni ta prekni atë ose ushqimin gjatë gjithë kohës, por është mirë që ta mësoni që ushqimi i tij të merret nga ju dhe anëtarët e tjerë të shtëpisë pasi ai ishte qenush. Për shembull, ndërsa ai ha, fut dorën në tenxhere, në ushqim, përkëdhele. Kjo do të parandalojë posesivitetin. Tani, nëse ai tashmë e ka këtë problem, shihni këtë artikull këtu: si ta bëni qenin tuaj të mos jetë posesiv.

3. Lëreni qenin tuaj të hajë në paqe

Mos e ushqeni qenin tuaj në një kohë ose vend shumë të zhurmshëm, me shumë njerëz dhe shumë rrëmujë përreth. Qeni juaj nuk do të jetë në gjendje të relaksohet në këtë mënyrë, madje mund të hajë shumë shpejt dhe të mos tretet mirë.vakt. Sigurohuni që fëmijët dhe vizitorët e mundshëm në shtëpinë tuaj të respektojnë hapësirën e qenit ndërsa ai është duke ngrënë.

4. Ushqeni disa qen veç e veç

Nëse keni më shumë se një qen, zakonisht do t'i ushqeni të gjithë në të njëjtën kohë. Por, sigurohuni që qentë të marrin ushqimin e tyre veçmas, në mënyrë që ata të mund të shijojnë ushqimin pa u shqetësuar për atë që po bën qeni tjetër. Kjo mund të bëjë që ai të hajë shumë shpejt në mënyrë që qeni tjetër të mos marrë ushqimin e tij. Kjo teknikë rekomandohet gjithashtu për qentë që janë mësuar të nxjerrin ushqim nga tasi për të ngrënë larg shtëpisë. Shihni këtë artikull.

5. Mos e ushtroni qenin menjëherë pasi të keni ngrënë

Qeni juaj mund të ketë nevojë të urinojë dhe të dalë jashtëqitje menjëherë pasi ka ngrënë, por prisni të paktën 30 minuta deri në 1 orë pasi të mbarojë së ngrëni përpara se të mund ta shëtisni ose të luani me të. Ashtu si njerëzit, qentë kanë nevojë për kohë për të tretur ushqimin e tyre siç duhet pasi kanë ngrënë dhe ecin, vrapimi ose loja me qenin menjëherë pas ngrënies mund të ndërhyjë në tretje, duke i shkaktuar qenit të vjella, të ketë erë ose të ketë kongjestion.<1

6. Mos i jepni qenit tuaj ushqimin tuaj

Qentë kanë nevojë për lëndë ushqyese të ndryshme nga njerëzit. Diçka që mund të duket e shëndetshme dhe e plotë për ju, mund të mos jetë për të. Ajo ka nevojë për lëndë ushqyese specifike që mund të gjendennë racione cilësore ose në një dietë natyrale të shoqëruar nga një nutricionist veterinar. Përveç kësaj, ka disa ushqime që janë toksike për qentë që madje mund t'i vrasin ata. Mos i jepni qenit tuaj ushqimet e mbetura.

Përveç çështjes shëndetësore, ofrimi i ushqimit gjatë kohës që jeni duke ngrënë mund të çojë në një problem sjelljeje te qeni juaj. E njihni atë qenin që qëndron në këmbët e tavolinës duke i shqetësuar të gjithë ata që hanë, duke kërkuar ushqim? Kjo është për shkak se ai e ka marrë atë tashmë. Mos e krijoni këtë zakon te qeni juaj.

7. Zgjidhni tenxheren e duhur

Shiko gjithashtu: Racat më të shqetësuara të qenve - niveli i lartë i energjisë

Investoni në një tenxhere cilësore që ka madhësinë dhe thellësinë e duhur për llojin fizik të qenit tuaj. Qentë me fytyrë të sheshtë duhet të hanë dhe të pinë nga tenxhere më të cekëta, ndërsa qentë me hundë të gjatë duhet të hanë dhe të pinë nga tenxhere më të ngushta dhe më të thella. Materiali më i mirë për tenxheren e qenve është çelik inox dhe qeramika. Tenxheret plastike dhe alumini janë më të lira, por ato gërvishten me kalimin e kohës dhe grumbullojnë baktere, përveçse çlirojnë grimca që mund të jenë të dëmshme për qentë.

8. Mos e teproni me vitaminat dhe suplementet

Shumë pronarë qensh duan të rrisin racionin e tyre me vitamina dhe suplemente për të përmirësuar shëndetin e tyre, por kujdes. Kjo mund të ketë një sërë efektesh anësore dhe qeni madje mund të sëmuret. Gjithmonë flisni më parë me veterinerin, i cili do ta bëjëanalizat e gjakut dhe vlerësoni nëse indikohet një suplement apo vitaminë dhe sasia e duhur.

9. Ndryshoni ushqimin gradualisht

Nëse qeni juaj nuk përshtatet me një ushqim të caktuar ose nëse mërzitet nga ushqimi aktual, mund të dëshironi t'i jepni një ushqim të ri. Qentë janë të ndjeshëm ndaj ndryshimit të ushqimit dhe kjo duhet bërë gradualisht në mënyrë që të mos ketë diarre dhe, si rezultat, dehidrim. Shiko këtu se si të ndryshosh saktë furnizimin.

10. Mos e ushqeni qenin tuaj vetëm një herë në ditë

Të ushqeni qenin tuaj vetëm një herë në ditë nuk konsiderohet mënyra më e mirë dhe mund ta bëjë qenin të hajë shumë shpejt sepse është i uritur, në fund të fundit, ai ka 24 orë që nuk ha. Ushqimi shumë shpejt mund të çojë në gazra, të vjella dhe mbingarkesë. Pasi një i rritur, ushqeni atë 2 herë në ditë, thjesht shikoni sasinë e duhur në paketimin e ushqimit dhe ndajeni në 2. Kjo mund të ndryshojë sipas moshës së qenit. Shiko këtu sa herë në ditë duhet të ushqehesh.

11. Bëni kontakt me sy përpara se të jepni ushqimin

Qeni duhet të jetë i vetëdijshëm që ju po ofroni ushqimin. Përpara se ta vendosni kibblen në tokë, shikoni qenin tuaj dhe lëreni të mbajë kontaktin me sy me ju për 5 sekonda. Filloni me 1 sekondë dhe rriteni këtë herë. Kjo rrit lidhjen mes jush, gjë që me kalimin e kohës e bën qenin tuaj më të bindur dhe më të lehtë për t'u trajtuar.tren.

12. Ushtroni një komandë

Është interesante që qeni e meriton ushqimin që po i jepni, në mënyrë që ai të të respektojë gjithmonë si udhëheqës. Kërkojini atij të ulet, të shtrihet, të puthë ose ndonjë urdhër tjetër që ai di. Ushqimi do të jetë shpërblimi.

13. Mos e jepni ushqimin nëse qeni është shumë i shqetësuar ose i shqetësuar

Ky ankth dhe agjitacion mund ta bëjë atë të hajë shumë shpejt. Përveç kësaj, ofrimi i ushqimit ndërsa qeni është shumë i shqetësuar do të përforcojë që nëse ai është i shqetësuar, ai fiton diçka, duke e bërë atë një qen gjithnjë e më të shqetësuar dhe të shqetësuar. Kur filloni të vendosni ushqim në tenxhere dhe ai është shumë i shqetësuar, prisni. Shikojeni atë, prisni që ai të ulet dhe të qetësohet. Bëni kontakt me sy, kërkoni një komandë dhe ushqeni.

14. Kurrë mos e lini ushqimin pa mbikëqyrje

Kur e lini racionin pa mbikëqyrje, racioni mund të ketë kërpudha për shkak të jargimit të qenit që bie dhe fermenton ushqimin. Mund të vijnë insektet dhe minjtë. Ushqimi humbet shijimin dhe aromën e tij. Ju humbisni gjurmët se sa po ha qeni juaj. Gjithsesi, vetëm dëm.

Si të rrisni një qen në mënyrë perfekte

Mënyra më e mirë për ju për të rritur një qen është nëpërmjet Mbarështimit Gjithëpërfshirës . Qeni juaj do të jetë:

i qetë

Sjellet

i bindur

pa ankth

pa stres

Pa zhgënjim

Të shëndetshëm

Juju do të jeni në gjendje të eliminoni problemet e sjelljes së qenit tuaj në një mënyrë empatike, respektuese dhe pozitive:

– urinim jashtë vendit

– lëpirja e putrave

– posesiviteti me objektet dhe njerëzit

– injorimi i komandave dhe rregullave

– lehja e tepërt

Shiko gjithashtu: Strabizmi: qen me sy të kryqëzuar - Gjithçka për Qentë

– dhe shumë më tepër!

Kliko këtu për të mësoni për këtë metodë revolucionare që do të ndryshojë jetën e qenit tuaj (dhe tuajën gjithashtu).
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.