8 këshilla që qeni juaj të ndalojë hapjen e vrimave në kopsht

8 këshilla që qeni juaj të ndalojë hapjen e vrimave në kopsht
Ruben Taylor

Mund të mos jetë shumë bukur që qeni juaj të hapë gropa në kopshtin tuaj. Këtu do të japim tetë këshilla që mund të jenë të dobishme për të zgjidhur këtë problem.

Së pari, kontrolloni nëse qeni juaj po e bën këtë për të tërhequr vëmendjen tuaj. Qentë që nuk marrin shumë vëmendje nga mësuesit e tyre, si dashuri, lojëra dhe shëtitje, përfundojnë duke bërë diçka të gabuar për të fituar vëmendjen e familjes (qortimi është gjithashtu vëmendje). Prandaj, nëse ky është rasti me qenin tuaj, vazhdoni me teknikat e mëposhtme, por mos luftoni me të kur gërmoni në kopsht, thjesht injoroni faktin dhe zbatoni teknikat.

Shiko gjithashtu: Monitoroni qenin tuaj të moshuar për shenja të sëmundjes

1. Krijoni qoshe të jashtëzakonshme

Me instinkt, qeni gërmon aty ku do të shtrihet – zakonisht e bën këtë edhe në divane dhe dysheme të ftohta! Normalisht, pasi gërmon, ai bën disa raunde dhe shkon në shtrat. Shumë qenve u pëlqen të shtrihen në vende të freskëta në kopsht ose që i lejojnë ata të ndjekin lëvizjen e shtëpisë ose të rrugës. Problemi është se shumë shpesh ka një shtrat lulesh ose bar në vende të tilla. Truku është të përgatisni qoshe perfekte për qenin, duke marrë parasysh atë që ai dëshiron më shumë.

2. Shpenzoni energji të tepërt

Sa më shumë energji të ketë qeni, aq më të mëdha janë shanset që ai të hapë gropa të mëdha. Një mënyrë për të kontrolluar energjinë e tepërt është ta çoni në shëtitje çdo ditë dhe/ose ta ushtroni shumë, me lojëra.

3. Luftoni mërzinë

Qentëedhe ata mërziten! Atyre u pëlqen të ecin, të gjuajnë, të luajnë etj., dhe të mos izolohen në oborrin e shtëpisë. Krijoni aktivitete për ta bërë jetën e qenit tuaj më interesante. Edhe nëse është duke fshehur ushqime në kopsht që ai t'i gjejë. Leximi i artikujve mbi pasurimin mjedisor dhe të sjelljes ndihmon për të krijuar ide për argëtimin e qenit.

4. Shmangni varrosjen e objekteve

Vorrosja e eshtrave natyrale dhe ushqimi për t'u konsumuar më vonë është gjithashtu pjesë e instinktit të qenit. Shumë qen varrosin vetëm disa lloje objektesh. Nëse juaji e bën këtë, sigurohuni që t'i jepni atij objekte të atij lloji. Por në vend që t'i dorëzoni, mbajini të lidhura në një fije. Kështu, ai nuk do të jetë në gjendje t'i marrë për t'i varrosur. Një mënyrë për të parandaluar që qeni të ngatërrohet në litar është ta varni objektin në mënyrë që të mos prekë tokën. Kjo metodë është gjithashtu e dobishme për të luftuar posesivitetin e qenit për objekte të caktuara.

Shiko gjithashtu: Ide të mrekullueshme për shtëpinë e qenve

5. Përgatitni një kënd për gratë shtatzëna

Qentë që do të lindin ose me një shtatzëni psikologjike përpiqen të hapin një fole për këlyshët e tyre. Në këto raste duhet të përgatisim kënde perfekte për to. Dhe, kur shtatzënia është psikologjike, mund ta trajtoni femrën edhe me frenues të hormoneve (konsultohuni me veterinerin tuaj). Kastrimi është ende zgjidhja më e mirë.

6. Bëjeni të pakëndshme gërmimin

Nëse qeni gërmon vende të veçanta, para se t'i mbuloni vrimat, mbushini ato mejashtëqitjet e tij. Është shumë e garantuar se do ta bëjë atë të heqë dorë nga gërmimi i atij vendi. Me kalimin e kohës, ju do të minoni të gjitha vendet më të gërmuara.

7. Ristrukturoni kopshtin tuaj

Përpiquni të përshtatni stilin e kopshtit tuaj me praninë e qenit. Ndonjëherë, disa ndryshime të vogla mund t'ju kursejnë shumë dhimbje koke dhe të sjellin më pak stres në jetën tuaj. Gurët ku gërmon qeni, si dhe gardhe dhe ekrane, shpesh mund të jenë zgjidhja më e mirë. Një nga klientët e mi e zgjidhi problemin me ekranet e vendosura në dheun e shtretërve që gërmoi qeni. Në këtë alternativë, nëse doni të fshihni ekranin, thjesht hidhni pak tokë mbi të. Ose prisni që bimët të rriten. Sidoqoftë, ekziston shqetësimi që duhet të hiqni ekranin ose ta prisni atë, për të mbjellë një fidan të ri. Në disa raste, unë sugjeroj të ndërtoni një kuti rëre në kopsht që qeni të argëtohet duke gërmuar. Në fund të fundit, gërmimi është sjellje normale dhe e shëndetshme.

8. Qortoni vetëm gjatë veprimit të gabuar

Mos mendoni të qortoni qenin nëse nuk është pikërisht në momentin e sjelljes së papërshtatshme. Është më se e vërtetuar: qortimi në momentin e saktë, përveçse nuk funksionon, mund ta bëjë qenin konfuz, gjë që rrit shanset për shfaqjen e problemeve të sjelljes. Koha më e mirë për të qortuar qenin është kur ai fillon të gërmojë në një vend të ndaluar. Në atë moment, përpiquni ta bëni atë të ndihet jo rehat.Hidhni pak ujë mbi të ose bëni një zhurmë që e befason, për shembull. Por bëjeni këtë vetëm nëse ai nuk është i frikësuar apo i pasigurt. Disa njerëz flasin me qenin kur ai bën një gabim. Ata përpiqen të shpjegojnë se ai ka vepruar gabim. Mos e bëj këtë. Qenit mund ta pëlqejë këtë vëmendje dhe të fillojë të gërmojë në pritje për të marrë më shumë!
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.