Dallimet midis Shih Tzu dhe Lhasa Apso

Dallimet midis Shih Tzu dhe Lhasa Apso
Ruben Taylor

Shih Tzu ka një surrat më të shkurtër, sytë janë të rrumbullakët, koka është gjithashtu e rrumbullakët dhe palltoja është e mëndafshtë. Lhasa Apso ka kokën më të gjatë, sytë janë ovale dhe palltoja është më e rëndë dhe më e ashpër. Një Shih Tzu nuk duhet të ketë kurrë surrat të gjatë, nëse ai ka një surrat të gjatë, sigurisht që ka një racë tjetër në linjën e gjakut dhe jo vetëm një Shih Tzu.

Njerëzit zakonisht i dallojnë racat vetëm nga surrat: nëse ka një surrat e gjatë Lhasa, nëse ka një surrat të shkurtër, është Shih Tzu. Kjo nuk eshte e vertete. Nuk është vetëm madhësia e surratit që dallon një racë nga tjetra, nëse Shih Tzu juaj ka një surrat të gjatë, ai mund të ketë çdo racë tjetër tek paraardhësit e tij. Kur blini një Shih Tzu, shikoni gjithmonë prindërit e këlyshëve, sepse kur janë këlyshë, hunda e tyre është më e vogël dhe është e vështirë të dallohet.

Ne kemi bërë një video në kanalin tonë duke krahasuar dy racat dhe ju mund t'i shikoni këtu ndryshimet kryesore midis tyre:

NIVELI I ENERGJISË

LEHTË PËR TË MËSUAR

MIRËMBAJTJA

SHËNDETI

TEMPERAMENT

Shih Tzu ose Lhasa Apso

Ka disa ndryshime midis dy racave, shikoni në videon më poshtë!

Shiko gjithashtu: Qeni duke shtypur kokë më mur

Para se të merrni një qen ju rekomandojmë që të hulumtoni SHUMË rreth racave të interesit tuaj dhe gjithmonë të merrni parasysh mundësinë e adoptimit të një qeni nga një OJQ ose strehimore.

Shih Tzu – klikoni këtu dhe lexoni gjithçka rreth kësaj race

Shiko gjithashtu: Si të lani dhëmbët e qenit tuaj

LhasaApso – klikoni këtu dhe lexoni gjithçka rreth tyre

Produktet për qenin tuaj

Përdorni kuponin BOASVINDAS dhe përfitoni 10% ulje në blerjen tuaj të parë!
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.