Gjithçka rreth Qenit malor Bernese (Qeni i malit Bernese)

Gjithçka rreth Qenit malor Bernese (Qeni i malit Bernese)
Ruben Taylor

Qeni malor i Bernes është magjepsës për madhësinë e tij, veshjen dhe temperamentin e qetë e paqësor.

Shiko gjithashtu: Qeni çalë: çfarë mund të jetë?

Familja: qen bagëtish, qen mali, mastiff (bare / dramë)

Grupi AKC: Punëtorët

Zona e origjinës: Zvicër

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth racës Pointer

Funksioni origjinal: Traction

Madhësia mesatare e mashkullit: Lartësia: 63-70 cm, Pesha: 40- 54 kg

Madhësia mesatare e femrës: Lartësia: 58-66 cm, Pesha: 31-45 kg

Emrat e tjerë: Berner Sennenhund, Bernese/Berne Cattle Dog, Bernese Mountain Dog

Pozicioni i renditjes së inteligjencës: 22

Standardi i racës: kontrolloni këtu

Energjia
I si të luash lojëra
Miqësi me qentë e tjerë
Miqësi me të huajt
Miqësi me kafshët e tjera
Mbrojtje
Toleranca ndaj nxehtësisë
Toleranca ndaj të ftohtit
Nevoja për ushtrime
Bashkim me pronarin
Lehtësia e trajnimit
Roje
Kujdesi për higjienën e qenve

Origjina dhe historia e racës

më i njohur për Sennenhund ose "Qentë e Malit Zviceran", Bernese shquhet për të qenë i vetmi që ka një pallto të gjatë dhe të mëndafshtë. Origjina e racës është vetëm spekulative. Disa ekspertë besojnë se historia e saj daton që nga pushtimi romak iZvicra, kur mastifët ndërthurën me qentë vendas të rojeve. Kryqi prodhoi një qen të fortë të aftë për t'i bërë ballë klimës alpine dhe për të shërbyer si një qen bartës, qen tufë dhe qen bari. Megjithë dobinë e këtyre qenve, pak përpjekje janë bërë për të përjetësuar këtë racë. Nga fundi i viteve 1800, raca ishte në rrezik të zhdukjes. Në atë kohë, profesor Albert Heim filloi kërkimet mbi qentë zviceranë që çuan në identifikimin e Qenit të Malit Bernese si një nga ekzemplarët. Këta qen u gjetën vetëm në luginat e Alpeve të poshtme. Me përpjekjet e Heim-it, ato u popullarizuan në Zvicër dhe Evropë. Mostrat më të mira u gjetën në zonën e Durrbach, duke i dhënë racës emrin e saj Durrbachler. Ndërsa raca u rrit, emri u ndryshua në Qen malor Bernese. Bernese i parë mbërriti në Amerikë në 1926; Njohja zyrtare nga AKC erdhi në vitin 1937.

Temperamenti i Qenit të Malit Bernese

Qeni i Malit Bernese është një qen i lehtë dhe një shoqërues i mirë për familjen (d.m.th. pasi kalon adoleshencën). Ai është i ndjeshëm, besnik dhe jashtëzakonisht i përkushtuar. Ai është i butë me fëmijët dhe përgjithësisht i rezervuar me fëmijët. Zakonisht shkon mirë me qentë e tjerë dhe kafshët shtëpiake.

Si të kujdeseni për një qen malor Bernese (Bernese Mountain Dog)

Ky qen e do jashtë, veçanërisht në mot të ftohtë. Ai ka nevojë për ushtrime të moderuara ditore, pavarësisht nëse është një shëtitje e mirë apo një shëtitje me zinxhir. Ai integrohet aq mirë me familjen e tij njerëzore, saqë nuk duhet lënë të jetojë vetëm në oborrin e shtëpisë. Në ambiente të mbyllura, ai ka nevojë për shumë hapësirë ​​për t'u shtrirë. Shtresa e tyre duhet të lahet një ose dy herë në javë. Më shpesh kur ndërroni flokët. Jetëgjatësia e Bernese përcaktohet nga një shprehje zvicerane: "Tre vjet një qen i ri, tre vjet një qen i mirë, tre vjet një qen i vjetër. Çdo gjë tjetër është dhuratë nga Zoti.”
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.