Gjithçka rreth racës Old English Sheepdog

Gjithçka rreth racës Old English Sheepdog
Ruben Taylor

Familja: bagëti, blegtoria

Zona e origjinës: Angli

Shiko gjithashtu: 30 foto të qenve që nuk kanë asnjë ide për madhësinë e tyre

Funksioni origjinal: bagëtia e deleve

Madhësia mesatare e meshkujve:

Shiko gjithashtu: 10 racat më të shoqërueshme të qenve

Lartësia: 0,5 m Pesha: 30 – 40 kg

Madhësia mesatare e femrave:

Lartësia: 0,5 m, Pesha: 25 – 35 kg

Emrat e tjerë: asnjë

Pozicioni i renditjes së inteligjencës: Pozicioni i 63-të

Standardi i racës: kontrollo këtu

Energjia
Shije për lojëra
Miqësi me qentë e tjerë
Miqësi me të huajt
Miqësi me kafshët e tjera
Mbrojtje
Toleranca ndaj nxehtësisë
Tolerancë ndaj të ftohtit
Nevoja për ushtrim
Lidhja me pronarin
Lehtësia e trajnimit
Roja
Kujdesi për higjienën e qenve

Origjina dhe historia e racës

Qeni Sheep e ka origjinën në perëndim të Anglia mundësisht nga gjigantët me mjekër ose owtcharka ruse. Raca ishte një përgjigje ndaj nevojës për një qen të fortë të aftë për të mbrojtur kopetë nga ujqërit që ekzistonin në Angli. Në mesin e shekullit të 19-të, këta qen u përdorën kryesisht për të çuar bagëtinë dhe delet në treg. Raca u pa për herë të parë në fund të viteve 1800 dhe në fillim të viteve 1990.1900 raca u shfaq në një shfaqje popullore.

Qeni i barit u njoh nga AKC (American Kennel Club) në vitin 1905. Qentë e parë mund të ishin kafe, por më vonë ata u kufizuan në nuancat gri me të bardhë. Edhe pse qentë e sotëm janë shumë të ngjashëm me ata të hershëm, ata kanë një shtresë më të bukur dhe trup më kompakt.

Popullariteti i racës si kafshë shtëpiake u rrit ngadalë deri në vitet 1970, kur u bë një kafshë shtëpiake e njohur në Shtetet e Bashkuara. media Its Popullariteti ka shpërthyer, me pronarët që duan një qen ekzotik por të adhurueshëm. Që atëherë, numri i saj ka rënë gradualisht, megjithëse është ende një racë e njohur. Ai tani shihet më shpesh si një shfaqje shtëpiake ose qensh sesa një qen pune.

Temperamenti i Qenit Sheep

Qeni Sheep është një qen i dashur dhe i butë. Në shtëpi, ai është një kafshë shtëpiake shumë e sjellshme që shpesh argëton familjen e tij me veprime komike. Është një racë që jeton në shoqërinë e njerëzve dhe është shumë shtëpiake. Ajo është jashtëzakonisht e dashur me familjen e saj dhe mbron anëtarët e saj dhe i trajton fëmijët si anëtarë të tufës së saj. Ai është miqësor me të huajt, por disa mund të jenë mjaft kokëfortë.

Si të kujdeseni për një qen bari

Qeni i barit ka nevojë për ushtrime të përditshme që mund të jetë një shëtitje e shkurtër ose shumë lojëra ose aktivitete.Kjo racë jeton së bashku dhe për këtë arsye është e nevojshme që qeni të ketë qasje në shtëpi. Është e nevojshme të krehni ose lyeni pallton çdo të dytën ditë përndryshe palltoja mund të bëhet e zbehtë. Është një racë e mirë për të nuhatur edhe në rrënoja.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.