Këshilla për një marrëdhënie të mirë mes qenve dhe fëmijëve

Këshilla për një marrëdhënie të mirë mes qenve dhe fëmijëve
Ruben Taylor

Ne ju kemi treguar tashmë se cilat raca janë më të mira për fëmijët. Tani le të japim këshilla se si të silleni kur keni qen dhe fëmijë në të njëjtin mjedis. Prindërit duhet të marrin disa masa paraprake që kjo bashkëjetesë të jetë harmonike dhe e lumtur.

1. Kini kujdes nëse qeni juaj përdor gojën për të luajtur, lëvizur ose kontrolluar fëmijën. Çdo qenush mbi 5 muajsh nuk duhet të përdorë gojën e tij për të luajtur, dhe ai ka shumë të ngjarë të mos luajë, por në fakt përpiqet të kontrollojë ose dominojë njerëzit me dhëmbët e tij, pavarësisht se sa i butë duket të jetë.

2. Kini kujdes nëse qeni juaj ndërhyn mes jush dhe fëmijës gjatë përqafimeve ose ndërveprimeve të dashura. Kjo mund të tregojë xhelozi, agresion të fshehtë ose mbrojtje ndaj jush, pronarit.

3. "Lërini qentë të flenë", një shprehje e barabartë me "mos e shponi jaguarin me një shkop të shkurtër", u tha nga dikush që i njihte vërtet qentë. Mësoni dhe mos lejoni asnjëherë fëmijët, anëtarët e familjes ose vizitorët të trembin, zgjohen ose përqafojnë një qen që fle. Gjithashtu, qentë për nga natyra janë më të vrenjtur dhe më të vështirë gjatë natës, dhe nëse qeni juaj bie në një gjumë të rëndë, çojeni atë në një vend privat ose te transportuesi i tij, në këtë mënyrë ju shmangni rrezikun e një fëmije të frikësuar. ai lart.

4. Kini kujdes për çdo gjëmim, qoftë me shaka apo ndryshe. Qentë rënkojnë vetëm për të na paralajmëruarkush do të kafshojë. Pronarët shpesh komentojnë se qentë e tyre rënkojnë gjatë gjithë kohës, dhe tronditen kur më në fund kafshon dikë, pasi besonin se pavarësisht nga rënkimi nuk do të kafshonin kurrë. Zhurma nuk është një vokalizim që bën qeni për të "folur", megjithëse disa mbarështues të racave të caktuara besojnë në mitin se raca e tyre "flet", zakonisht Rottweilers. Qentë nuk "flasin" duke rënkuar - ata rënkojnë për të na bërë të ditur se kanë nevojë për ndihmë dhe për të na paralajmëruar se duan të kafshojnë.

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth racës Pekineze

5. Kujdes nga veprimet e kombinuara: qeni juaj mund të jetë i këndshëm kur fëmija afrohet gjatë përtypjes dhe të jetë i këndshëm kur përqafohet ndërsa rri në divan. Por qeni juaj mund të ulërijë apo edhe të kafshojë kur fëmija afrohet DHE përqafohet ndërsa është shtrirë në divan duke përtypur. Domethënë: qeni juaj mund të jetë i mirë kur merr përqafime nga fëmija, dhe të jetë i mirë kur ndalohet nga zinxhiri që të mos ndjekë familjen ose macen, por ai mund të rënkojë, të kërcejë ose të kafshojë ndërsa është i përmbajtur ose i frustruar.

Si të edukoni dhe rritni një qen në mënyrë perfekte

Mënyra më e mirë për ju për të edukuar një qen është nëpërmjet Mbarështimit Gjithëpërfshirës . Qeni juaj do të jetë:

i qetë

Shiko gjithashtu: 10 racat më të dashura dhe më të lidhura me pronarin

Sjellet

i bindur

pa ankth

pa stres

Pa frustrim

Më i shëndetshëm

Ju do të jeni në gjendje të eliminoni problemet e sjelljes së qenit tuaj në një mënyrë empatike dhe respektuesedhe pozitive:

– urinimi jashtë vendit

– lëpirja e putrave

– posesiviteti me objektet dhe njerëzit

– injorimi i komandave dhe rregullave

– lehja e tepërt

– dhe shumë më tepër!

Klikoni këtu për të mësuar rreth kësaj metode revolucionare që do të ndryshojë jetën e qenit tuaj (dhe tuajën gjithashtu).
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.