Lënia e qenit tuaj në shtëpinë e një miku ose të afërmi

Lënia e qenit tuaj në shtëpinë e një miku ose të afërmi
Ruben Taylor

Tabela e përmbajtjes

Lënia e qenit në shtëpinë e një miku është një nga opsionet për ata që udhëtojnë dhe nuk duan ose nuk mund ($$$) ta lënë atë në një hotel për qentë. Janë disa gjëra që duhet t'i kemi parasysh kur mendojmë ta lëmë qenin në shtëpinë e miqve ose të afërmve.

Për shembull, nëse shoku ose i afërmi juaj nuk është mësuar të ketë një qen në shtëpi, ai do duhet të jeni tepër të kujdesshëm me portën e hapur, pishinën, shkallët, produktet e pastrimit në dysheme... Një pakujdesi mund t'i kushtojë jetën qenit tuaj. Përveç kësaj, një mik ose i afërm mund të krijojë zakone të këqija te qeni, si p.sh. ta lërë të ngjitet në divan ose t'i kërkojë ushqim në kohën e vaktit, duke bërë që qeni juaj të kthehet në shtëpinë e tij i pasjellshëm dhe t'i duhet të mësojë përsëri rregullat nga e para. .

Nëse shtëpia ku do të presë kafsha juaj ka qen të tjerë, mund të shfaqen probleme të bashkëjetesës, edhe nëse qeni juaj dhe të tjerët njihen në shëtitje dhe janë miq. Veterinerët shpjegojnë se qentë janë të ndryshëm kur nuk janë në territorin e tyre dhe nga ana tjetër, hierarkia dhe dominimi i kafshëve në shtëpi mund të shkaktojë agresion dhe konflikte për lodrat, ushqimin dhe vëmendjen.

Lënia e qenit me miqtë ose në hotel janë opsione shumë të ngjashme nga pikëpamja e kafshës . Hoteli apo shtëpia e miqve është një ambient i ndryshëm për qenin. Procesi i prezantimit dhe përshtatjes në një vend të ri është i njëjtë. Duhet të bëhet në një mënyrëgraduale në mënyrë që kafsha të kuptojë se është diçka kalimtare dhe se do të kthehet në shtëpi. Por, në shtëpinë e mikut tuaj, nëse i pëlqen qentë, ai do të mund të përkëdhelet gjatë gjithë kohës, të flejë bashkë në shtrat etj., gjëra që nuk i keni në hotel.

Këshilla të rëndësishme

Nëse jeni duke udhëtuar dhe qeni juaj qëndron me një mik ose të afërm, mos harroni të paketoni një çantë të vogël me gjithçka që i nevojitet qenit tuaj. Për shembull:

– Tenxhere për ushqim

– Tenxhere me ujë

– Ushqim të mjaftueshëm për çdo ditë

– Medikamente

– Pomadë kundër skuqjes nëse e përdor

– Batanije ose batanije që i pëlqen qenit

Shiko gjithashtu: Pse përdorin Beagles në testet laboratorike? - Gjithçka për Qentë

– Ecni

– Lodrat

– Snacks

Një këshillë tjetër është të bëni një listë dhe t'ia jepni mikut tuaj kur të largoheni nga qeni, me rutinën e qenit: oraret e ushqimit, ilaçet dhe shëtitjet.

Shiko gjithashtu: Fotografitë emocionuese të qenve: Nga këlyshi në pleqëri

Lexo gjithashtu:

– Hotel për qentë – informacion dhe kujdes

– Si ta merrni qenin tuaj në makinë

– Qëndroni vetëm në shtëpi
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.