Qeni apo macja - cili është i duhuri për ju?

Qeni apo macja - cili është i duhuri për ju?
Ruben Taylor

Qentë dhe macet janë shumë të pranishëm në shtëpitë braziliane, pikërisht sepse janë kafshë që i janë bashkuar qenieve njerëzore në një marrëdhënie shoqërie dhe miqësie.

Macja është zakonisht ideale për ata që punojnë jashtë shtëpisë dhe kaloni ditën larg shtëpisë dhe gjithashtu për ata që jetojnë në hapësira më të vogla si apartamente. Qentë, nga ana tjetër, janë kafshë që kërkojnë më shumë vëmendje dhe më shumë hapësirë, duke qenë të mira për ata që kanë më shumë kohë dhe disponueshmëri për të qenë në shtëpi dhe për të ecur çdo ditë.

Ka disa përshtatje që ju duhen bëni në shtëpinë tuaj aq shumë për të marrë një qen sa për të marrë një mace. Asnjëra nga dy kafshët nuk duhet të vendoset brenda pa ndonjë përgatitje, pasi të dyja kërkojnë një hapësirë ​​të përshtatur për të pasur një jetë të mirë dhe të lumtur.

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth racës malteze

Është e zakonshme për njerëzit që pëlqejnë qentë kanë njëfarë paragjykimi ndaj maceve dhe anasjelltas. Macet dhe qentë kanë njëfarë "mosmarrëveshjeje" se cila është më e mirë, dhe në fakt gjithçka është çështje profili, ka njerëz që identifikohen më shumë me qentë dhe njerëz që identifikohen më shumë me macet.

Kemi pasur një bisedoni në kanalin tonë në YouTube me Isa Gateira , një youtuber që ka 24 mace në shtëpi. Halina dhe Isa diskutuan ndryshimet midis të pasurit një mace dhe të pasurit një qen për t'ju ndihmuar të merrni një vendim.

Shikoni videon e debatit dhe vendosni midis një qeni apo një mace:

nëse juNëse dëshironi të dini më shumë për macet, vizitoni faqen tonë të internetit All About Cats me disa artikuj të rëndësishëm.

Shiko gjithashtu: Si të pastroni surrat e argjilës dhe bulldogut

Testi: Qeni apo Macja – cila ju përshtatet më shumë?

Bëni kuizin këtu dhe gjeni gjeni cila është më shumë kafsha shtëpiake ideale për ju!
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.