Qentë që duan të copëtojnë letrën

Qentë që duan të copëtojnë letrën
Ruben Taylor

Të duket e njohur? Ju e lini qenin tuaj vetëm në shtëpi dhe kur ktheheni posta është shkatërruar e gjitha, letra higjienike e ngrënë e gjitha. Kur fëmija juaj thotë se qeni i hëngri detyrat e shtëpisë, ndoshta ai po thotë të vërtetën.

Njerëzit përballen me disa probleme me qentë që copëtojnë letrën:

– Qentë që duan të shkatërrojnë tapetin e tualetit

– Qentë që duan të copëtojnë gazetën

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth racës së Bariut Gjerman (Kepi i Zi).

– Qentë që duan të hanë letër higjienike

– Qentë që shkatërrojnë postën

– Qentë që shkatërrojnë libra dhe revista

Pse qenve u pëlqen të copëtojnë letrën

Disa raca priren ta kenë këtë sjellje më shumë se të tjerat. Racat më të prirura për të copëtuar letrën janë Boxer, Golden Retriever dhe Maltese. Jini shumë të kujdesshëm: disa qen thjesht copëtojnë letrën, të tjerët hanë. Ngrënia e letrës mund të çojë në probleme me tretjen dhe në varësi të sasisë mund të shkaktojë pengim të zorrëve (do të thotë që zorra është e bllokuar). Për shëndetin e qenit tuaj – dhe qetësinë shpirtërore – është e rëndësishme t’i jepni fund kësaj sjelljeje.

Çfarë kërkon qeni juaj

Shumë qenve u pëlqen të shkatërrojnë gjërat. Thyerja e letrës është super argëtuese për qentë dhe ata nuk e dinë se mund të jetë e rrezikshme. Akti i copëtimit të letrës është një mënyrë që ata të shpenzojnë energji. Disa qenve u pëlqen vetëm ndjenja e grisjes së diçkaje me gojë, sikur po shqyejnë gjahun e tyre.pas një gjueti të kafshëve të egra. Qentë e tjerë copëtojnë letrën sepse ndihen të mërzitur, të stresuar ose të shqetësuar.

Shiko gjithashtu: 5 gjërat që qentë mund t'i kuptojnë para se të ndodhin

Si ta ndaloni qenin tuaj të copëtojë letrën

Për ta ndihmuar qenin tuaj të ndryshojë zakonin e tij, shmangni lënien e letrës aty ku mund të arrijë (libra, revista, detyra shtëpie, letër higjienike – mbyllni derën e banjës).

Ndryshojeni energjinë e qenit tuaj në diçka tjetër, për shembull një lodër të mbushur me diçka që i pëlqen qenit.

Shëtitni më shumë qenin tuaj. Një qen i lodhur është një qen i lumtur dhe i ekuilibruar. Nxirreni atë në mëngjes dhe në mbrëmje në mënyrë që ai të mund të shfryjë energjinë e tij dhe të mos e heqë atë energji të akumuluar në sjellje destruktive.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.