Racat më të shqetësuara të qenve - niveli i lartë i energjisë

Racat më të shqetësuara të qenve - niveli i lartë i energjisë
Ruben Taylor

Tabela e përmbajtjes

Kur bëhet fjalë për blerjen e një qeni, ne hulumtojmë raca të shumta për të gjetur atë që i përshtatet më së miri stilit tonë të jetesës. Për ta bërë më të lehtë për ju, ne kemi veçuar këtu garat/grupet që janë plot energji. Duke kujtuar se agjitacioni i një race dhe niveli i saj i energjisë mund të jenë gjëra të ndryshme. Një zvarritës i artë, për shembull, mund të duket më i qetë se një Bulldog francez në baza ditore, por i duhet shumë më tepër ushtrime për të përmbushur nevojat e tij ditore, ndryshe nga një Bulldog, i cili pas 15 minutash tashmë është i lodhur. Kjo do të thotë, këto grupe dhe raca më poshtë janë qen që kanë një nivel të lartë energjie dhe për këtë arsye kanë nevojë për mësues aktivë të gatshëm të ofrojnë sasinë ideale të ushtrimeve për këta qen.

Shihni këtu më të qetë racat (me më pak energji).

A mund t'i kem këto raca në një apartament?

Varet. Disa mund t'i keni në një apartament nëse keni një ballkon të mirë dhe nëse e shëtisni qenin të paktën dy herë në ditë. Të tjerët, si Border Collie, e harrojnë atë. Vendosja e një ekzemplari të kësaj race në një vend pa kopsht/oborr/tokë të lirë do të thotë ta dënosh atë me një jetë të frustruar dhe të pakënaqur.

Shihni racat PAK të rekomanduara për apartamente:

Njihni ndryshimin midis grupeve të racave për të zbuluar nevojat e secilit grup dhe shikoni më poshtë cilat janë racat më të trazuara:

RETRIEVERS

O Labrador dhe Golden Retriever janë mjaft të shqetësuar, megjithëse Labradorët janë edhe më energjikë se shokët e tyre Golden. Këta qen janë mësuar të marrin gjithçka që u hidhet dhe nëse nuk kanë sasinë ideale të stërvitjes në ditë, mund të zhvillojnë probleme serioze të sjelljes, pasi do të përqendrojnë energjinë e grumbulluar në gjëra të tjera, si për shembull shkatërrimi i të gjitha mobiljeve tuaja.

BARINËT

Qentë bari u edukuan për t'i bërë ballë ushtrimeve të shumta fizike, duke vrapuar nëpër ferma dhe ferma duke bërë bagëti, duke marrë bagëti dhe dele kudo që shkonin ishte e nevojshme. Megjithëse jo të gjithë qentë e deleve janë jashtëzakonisht energjikë, Border Collie , Bariu Australian dhe Bariu Gjerman janë deri tani më energjikët. Pa dyshim, top 1 i racave më të trazuara shkon te Border Collie.

TERRIERS

Terrierët u krijuan për të luftuar dëmtuesit si minjtë. Si rezultat, ata kanë një instinkt të jashtëzakonshëm për të ndjekur gjërat. Disa terrierë më të mëdhenj u edukuan për të gjuajtur buallin dhe luanin. Shumica e terrierëve kanë shumë energji, por Staffordshire Terrieri Amerikan dhe Pit Bull janë veçanërisht energjikë për shkak të qëndrueshmërisë së tyre të jashtëzakonshme. Këta qen njihen si agresivë, por shumica e studiuesve pohojnë se ata bëhen agresivë për shkak të socializimit të dobët dhe mungesës sëushtrime në sasinë e duhur. Shihni më shumë në artikullin: “A varet agresiviteti nga raca?”. Një tjetër terrier shumë aktiv që, pavarësisht se është i vogël, ka nevojë për shumë ushtrime fizike të përditshme është Jack Russell Terrier .

QENT E GJUHIT

Zerat kanë nevojë për vrapime të shpeshta dhe shumë stimulim mendor. Qentë më të shqetësuar në këtë grup janë Basenji dhe Whippet. Të dy mund të fillojnë të ndjekin fëmijët dhe objektet nëse nuk ushtrohen mjaftueshëm.

10 racat më të shqetësuara

Për ta përmbledhur, atëherë ne kemi racat më të shqetësuara (me shumë energji, të cilët kanë nevojë shumë ushtrime fizike dhe ditarë mendorë), të pa renditura sipas radhës:

– Labrador

– Golden Retriever

– Border Collie

– Australian Shepherd

– German Shepherd

– American Staffordshire Terrier

– Pit Bull

– Jack Russel Terrier

– Basenji

– Whippet

Shiko më shumë:

Shiko gjithashtu: 20 arsye pse duhet të keni një qen

– Dallimet kryesore midis grupeve të racave

– Racat më të mira për fëmijë

Shiko gjithashtu: Qentë ndihen xhelozë?

– Qentë më të mirë në roje

– Racat më të zgjuara

– Agresiviteti varet nga raca?
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.