Si i zgjedhin qentë cilët qen u pëlqejnë apo urrejnë?

Si i zgjedhin qentë cilët qen u pëlqejnë apo urrejnë?
Ruben Taylor

Tabela e përmbajtjes

A keni menduar ndonjëherë pse qeni juaj pëlqen një qen tjetër, por nuk i pëlqen një tjetër? Ne kemi parë shumë raste si ky: një qen shkon mirë me pothuajse të gjithë qentë e tjerë, përveç njërit, i cili është me siguri një luftë.

Por çfarë e përcakton këtë? Disa gjëra. Le të përpiqemi t'ju shpjegojmë se çfarë ndikon në marrëdhëniet midis dy qenve.

Raca

Shkencëtarët dhe bihevioristët thonë se racat jo vetëm që e njohin njëri-tjetrin, por i afrohen natyrshëm njëri-tjetrit. Sidoqoftë, disa qen gjithashtu gjykojnë dhe distancohen në bazë të racës. Edhe pse nuk ka “racizëm” mes qenve, është fakt që disa qen shpesh nuk shkojnë mirë me një racë të caktuar, veçanërisht nëse ka ndonjë traumë. Për shembull, ne njohim një Bulldog Francez i cili u sulmua nga një Labrador i verdhë si një qenush. Që atëherë, ai ka qenë në telashe me çdo Labrador të verdhë (ose Golden Retriever, pasi duken njësoj).

Shiko gjithashtu: Ide të mrekullueshme për shtëpinë e qenve

Gjinia

Qentë alfa – udhëheqësit e tufës (mashkull ose femër) priren të luftosh me qen të tjerë të së njëjtës gjini me ty dhe të preferosh shoqërinë e qenve të seksit të kundërt. Ndonjëherë kjo është një çështje e dominimit dhe territorializmit, sikur qentë e të njëjtit seks do t'ju sfidojnë për të marrë rolin e udhëheqësit.

Sense

Ndërsa shumica e njerëzve nuk flasin rrjedhshëm gjuhën e qenve dhe rregullat e mirësjelljes, ka disa gjëra që studimet kanë treguar përmes vëzhgimit. Qentë përdorin ndonjëherëshqisat e tyre për të vendosur nëse do të pëlqejnë një qen apo jo. Qeni agresiv mund të ketë një erë të veçantë, të ketë një sjellje të ashpër ose të jetë shumë i nënshtruar për të toleruar. Qentë mund të pranojnë lehtësisht qen të tjerë ose mund të jenë shumë gjykues, ashtu si njerëzit. Do të varet nga secili individ.

Mosinteresimi

Mund të mos ketë asnjë arsye specifike pse dy qen nuk shkojnë mirë. Njerëzit janë përpjekur ta kuptojnë këtë që nga agimi i qytetërimit. Ndonjëherë një person nuk mund të qëndrojë pranë një personi të caktuar. Nuk është asgjë që ka thënë apo bërë tjetri, thjesht "shenjtori nuk kalon". E njëjta gjë vlen edhe për qentë. Dy qen mund të jenë miq dhe shoqërues të shkëlqyeshëm, ose përndryshe ata nuk mund të qëndrojnë në të njëjtin mjedis.

Nuk ka asnjë përgjigje specifike dhe të qartë për këtë. Pse disa qen shkojnë mirë dhe të tjerët nuk mund të shkojnë mirë? Nuk kemi si ta dimë. Nëse nuk dini për një ngjarje specifike që ka shkaktuar një traumë (si rasti i Buldogut Francez për të cilin folëm më parë), tutori do të duhet të vëzhgojë thellë qenin e tij dhe qenin që nuk shkon mirë me të, për të provuar të identifikojë ajo që ndodh në kokën e qenit tuaj. Nëse ky është një problem i përsëritur dhe ndodh në të njëjtin mjedis, ia vlen të kërkoni ndihmë profesionale. Vetëm një profesionist në vend, duke analizuar qenin dhe mënyrën se si ai jeton, do të jetë në gjendje të japë përgjigje për pyetjet tuaja,posaçërisht për qenin tuaj.

Referenca: Faqja e internetit I Love Dogs

Shiko gjithashtu: 7 emrat më të zakonshëm të qenve në BrazilRuben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.