Si të jepni ilaç të lëngshëm

Si të jepni ilaç të lëngshëm
Ruben Taylor

Tabela e përmbajtjes

Veterinarët shpesh përshkruajnë ilaçe të lëngshme për qenin tonë (dipiron, antibiotikë, vitamina…) dhe shumë njerëz nuk dinë se si t'i administrojnë këto ilaçe qenit të tyre. Pikimi i pikave në gojën e qenit nuk është një rrugëdalje e mirë. Së pari sepse do të jetë mjaft sfidë të pish 10 pika për shembull pa humbur asnjë dhe të mbash qenin të qetë. E dyta që, i gjori, këto ilaçe kanë shije të keqe dhe është një torturë e vërtetë t'ia ofrosh qenit, madje edhe më shumë të pikon në gjuhë. Nëse doni të dini se si t'i jepni ilaçet në pilula, shihni këtë artikull.

Nëse qeni juaj nuk është në një dietë kufizuese dhe veterineri thotë se mjekimi mund të jepet me ushqim dhe doza është e vogël, mënyra më e mirë mund të jetë përzierja e një sasie të vogël të ilaçit me ushqimin e konservuar të qenve. Është mirë që fillimisht të jepet një sasi e vogël ushqimi pa ilaç. Kjo zvogëlon dyshimin që mund të ketë qeni juaj. Është më mirë të mos përzieni të gjithë ilaçin në një vakt të vetëm, sepse nëse qeni nuk ha gjithçka, ai nuk do të marrë dozën adekuate.

Por, shumë qen kanë ushqim natyral ose ushqehen vetëm me ushqim të thatë. (ky është rasti nga Pandora), kështu që ne krijuam këtë udhëzues hap pas hapi në mënyrë që të mund ta jepni ilaçin pa asnjë problem.

Si t'i jepni ilaç një qenit

1. Përgatitni ilaçin – tundeni shishen nëse është e nevojshme dhe hiqni sasinë e duhur të lëngut me njëpikatore ose shiringë e ofruar nga veterineri juaj. Vendoseni pikatoren ose shiringën e mbushur afër.

2. Telefononi qenin tuaj me një zë shumë të emocionuar. Nëse nuk dukeni i shqetësuar, edhe qeni juaj do të ketë më pak gjasa të ndihet kështu.

3. Merrni qenin tuaj në një vend të përshtatshëm dhe vendoseni me shpinë kundër diçkaje që ju bëji atij mos u largo prej teje. Disa njerëz kanë zbuluar se kanë kontroll më të mirë nëse qeni vendoset në një sipërfaqe pak mbi tokë. Nëse është kështu, sigurohuni që të keni dikë që t'ju ndihmojë, në mënyrë që qeni të mos kërcejë ose të bjerë nga tavolina dhe të lëndohet. Personi që ju ndihmon duhet ta mbajë qenin rreth shpatullave dhe gjoksit.

4. Kapni shiringën ose pikatoren. (Nëse jeni me dorën e djathtë, përdorni dorën e djathtë.)

5. Me dorën tjetër, mbajeni surrat e qenit tuaj duke e ngritur butësisht lart. Kthejeni kokën e qenit pak mbrapa.

6. Vendoseni majën e pikatores ose shiringës në zgavrën e formuar midis faqes dhe dhëmbëve të pasmë të qenit.

Shiko gjithashtu: Koprofagia: Qeni im ha jashtëqitje!

7. Administroni ilaçet ngadalë. Jepni ilaçin në sasi të vogla me një pushim të shkurtër midis çdo shërbimi. Kini shumë kujdes që të mos e jepni ilaçin më shpejt sesa mund ta gëlltisë qeni juaj . Mos u përpiqni të jepni të gjithë lëngun menjëherë, pasi kjo mund të shkaktojë mbytje ose të vjella. Qeni juaj mund të pështyjë disa nga ilaçet. nëse kjoNëse kjo ndodh, mos e riadministroni një dozë tjetër nëse nuk mendoni se ai e ka pështyrë të gjithë dozën.

8. Mbajeni gojën e qenit të mbyllur dhe vendoseni kokën e qenit pak lart, që do ta bëjë më të lehtë për qenin të gëlltisë. Fërkimi i butë ose fryrja e hundës mund ta inkurajojë atë të gëlltisë.

9. Fshijini të gjitha medikamentet nga fytyra e qenit duke përdorur një leckë të butë dhe të lagur.

10. Jepini qenit tuaj shumë përkëdhelje dhe mbase ofroni edhe një ëmbëlsirë. Kjo do t'i lehtësojë gjërat herën tjetër. Dhe mbani mend, sa më shpejt ta jepni ilaçin, aq më lehtë është për të dy, vetëm kini kujdes me shpejtësinë kur injektoni lëngun në gojën e kafshës.

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth racës Airedale Terrier

11. Shpëlajeni shiringë/pikator me ujë rubineti dhe kthejeni ilaçin në frigorifer nëse është e nevojshme. Fotografitë vlejnë sa një mijë fjalë, por të shohësh një demonstrim të drejtpërdrejtë është shumë më mirë. Nëse veterineri përshkruan ilaçe të lëngshme për qenin tuaj, përpiquni që një nga stafi veterinar t'ju tregojë se si t'i jepni ilaçet.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.