Arsyet e urinimit jashtë vendit - Gjithçka për Qentë

Arsyet e urinimit jashtë vendit - Gjithçka për Qentë
Ruben Taylor

Ne kemi përgatitur për ju një përmbledhje të shkaqeve të mundshme që mund të bëjnë që qeni juaj të urinojë jashtë vendit . Nëse qeni juaj është ende një qenush, ai mund të mos jetë trajnuar për të eliminuar në vendin e duhur. Shikoni këtu se si ta mësoni qenin tuaj të urinojë dhe të bëjë jashtëqitjen në tapetin e tualetit (pelenë ose gazetë).

Shkaktarët e urinimit në vendin e gabuar mund të jenë mjekësore ose të sjelljes. Shikoni emisionin tonë me veterineren Daniela Spinardi dhe edukatorin Gustavo Campelo që flasin për këto shkaqe:

Mësojeni qenin tuaj të urinojë në vendin e duhur:

Shiko gjithashtu: Gjithçka për kurvat në vapë

Abonohuni në kanalin tonë që të mos humbisni këshilla!

Shkaqet mjekësore

Nëse qeni juaj urinon në kohë të papërshtatshme, është e rëndësishme të vizitoni veterinerin për të zbuluar nëse është një problem shëndetësor. Disa gjëra e bëjnë qenin të urinojë kundër vullnetit të tij:

Probleme gastrointestinale

Nëse qeni juaj është i trajnuar të urinojë dhe të bëjë jashtëqitje në gazetë ose në tapetin e tualetit, por papritmas filloi ta bëjë këtë nëpër shtëpi, ai mund të ketë një problem me zorrët.

Ndryshimi i dietës

Shiko gjithashtu: Shtatzënia psikologjike në kurva

Nëse e ndryshoni markën e ushqimit gabimisht, qeni juaj mund të ketë diarre. Shihni këtu se si të ndryshoni ushqimin.

Inkontinenca urinare

Inkontinenca urinare është paaftësia e qenit për të mbajtur urinimin. Më e zakonshme tek qentë e moshuar, por mund të ndodhë edhe tek qentë më të rinj.

InfeksioniUrinare

Një qen me infeksion të traktit urinar mund të urinojë shumë shpesh, por në sasi të vogla. Qentë me një infeksion të traktit urinar priren të lëpinin pjesët e tyre intime në mënyrë të tepruar në mënyrë që të lehtësojnë shqetësimin e uretrës.

Mjetet juridike

Disa ilaçe rrisin numrin e qeni urinon.

Shkaqet e sjelljes

Kelyshi nuk është trajnuar ende

Nëse qeni është më pak se 3 muajsh, ai mund të mos jetë 100% i trajnuar ende për të bërë nevojat në vendin e duhur. Shumica e këlyshëve 3 muajsh e më të vegjël ende nuk mund të kontrollojnë fshikëzën dhe zorrët e tyre, kështu që ata nuk mund ta mbajnë atë gjatë për ta bërë atë në vendin e duhur dhe përfundojnë duke e bërë atë në vendin e gabuar. Shikoni këtu se si ta mësoni qenushin të eliminojë në vendin e duhur.

Trajnim jo i plotë

Disa qen morën trajnim jo të plotë nga tutorët e tyre. Cfare eshte ajo? Do të thotë që qeni e di edhe ku ta bëjë, por për disa arsye ndonjëherë nuk e bën në vendin e duhur. Për shembull, një qen që bën jashtëqitjen ose urinimin nëse është i bllokuar në një mjedis larg vendit të duhur (ai nuk kërkon të largohet), një qen që është shumë i ngushtë dhe është shumë dembel për të shkuar në atë vend, një qen që urinon për të tërhequr vëmendjen e pronarit.

Demarkacioni i territorit

Disa qen, kryesisht meshkuj, urinojnë në vende të ndryshme të shtëpisë për të përcaktuar territorin. Një qen mund të demarkojëterritor sepse ka qen të tjerë në shtëpi, nga zhgënjimi, stresi, ankthi ose siguria e udhëheqjes me tutorët. Kastrimi zakonisht e zgjidh këtë problem, si dhe përforcimi i mirë i udhëheqjes nga tutorët. Bëhuni udhëheqësi i qenit tuaj.

Ankthi ndaj ndarjes

Nëse një qen urinon në vendin e gabuar kur është vetëm, qoftë edhe për një periudhë të shkurtër kohe, ai mund të ketë ankth ndarjeje . Shihni këtu për ankthin e ndarjes dhe si ta kapërceni atë.

Urinimi i nënshtruar

Qentë mund të urinojnë jashtë nënshtrimit kur ndërveprojnë me njerëz ose qen të tjerë. Shiko këtu gjithçka rreth urinimit me dorëzim dhe çfarë duhet të bësh.

Kliko këtu për të blerë tapet tualeti me çmimin më të mirë.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.