Gjithçka rreth racës Bullmastiff

Gjithçka rreth racës Bullmastiff
Ruben Taylor

Familja: Cattle Dog, Mastiff (Bulldog)

Grupi AKC: Punëtorët

Shiko gjithashtu: 5 kuriozitete për qenin e përzier

Zona e origjinës: Angli

Roli origjinal: Garda e pronës

Madhësia mesatare e mashkullit: Lartësia: 63-68 cm, Pesha: 49-58 kg

Madhësia mesatare e femrës: Lartësia: 60-66 cm, Pesha: 45-54 kg

Emra të tjerë : asnjë

Renditja e inteligjencës: Pozicioni i 69-të

Standardi i racës: kontrolloni këtu

Shiko gjithashtu: Pse duhet të kërkoni origjinën e një qeni të racës së pastër
Energjia
Më pëlqen të luaj lojëra
Miqësia me qentë e tjerë
Miqësi me të huajt
Miqësi me kafshët e tjera
Mbrojtja
Toleranca ndaj nxehtësisë
Tolerancë ndaj të ftohtit
Nevoja për ushtrime
Lidhja me pronarin
Lehtësia e trajnimit
Roje
Kujdesi higjenik për qenin

Origjina dhe historia e racës

Megjithëse mastifët janë një nga racat më të vjetra britanike, pasardhësi i tyre, Bullmastiff, është ndoshta më i ri. Disa referenca për Bullmastiff, ose për kryqëzimet midis një mastifi dhe një bulldog, janë gjetur në 1791. Por nuk ka asnjë provë që kjo prejardhje ka ekzistuar ndonjëherë. Dokumentacioni historik i Bullmastifit fillon në fund të shekullit të 19-të, kur gjuetia pa leje në prona të mëdha u bë një problem i tillë qëJeta e qenve roje ishte në rrezik. Ajo që duhej ishte një qen i fortë, i guximshëm, i cili mund të priste në heshtje afrimin e pushtuesit, të sulmonte me komandë dhe ta nënshtronte pushtuesin pa e dëmtuar atë. Mastifi nuk ishte mjaftueshëm i shpejtë dhe bulldogu nuk ishte aq i madh, kështu që të dy racat u kryqëzuan për të krijuar qenin e përsosur, i cili u quajt "qeni i natës së mbajtësit të lojërave". Ngjyra e preferuar ishte e zeza me sëpatë, sepse mund të kamuflohej më mirë gjatë natës. Kur raca u bë e famshme për herë të parë, shumë pronarë zgjodhën këta qen si roje, por preferuan këlyshët me ngjyrë më të çelur, veçanërisht ata me njolla të errëta në zonën e syve, një shenjë dalluese e paraardhësit të tyre mastiff. Mbarështuesit preferuan të ndiqnin një prejardhje të pastër në vend që të vazhdonin kryqëzimin midis mastifit dhe bulldogut. Ata nisën të mbarështonin një kafshë ideale që ishte 60 për qind mastif dhe 40 për qind bulldog. Në vitin 1924, raca u konsiderua e pastër dhe u njoh nga Klubi i Kennelit Anglez. Njohja nga AKC erdhi në vitin 1933.

Temperamenti i Bullmastifit

Bullmastifi është i butë dhe i qetë, një shoqërues dhe rojtar i përkushtuar. Nuk provokohet lehtë, por nëse kërcënohet është i patrembur. Ai është kokëfortë dhe nuk është e lehtë ta motivosh të veprojë kundër vullnetit të tij. Ai zakonisht shkon mirë me qentë dhe kafshët e tjera në shtëpi. Ai shkon shumë mirë mefëmijët gjithashtu. Bullmastiff ka nevojë për një shtëpi të fortë dhe të dashur. Ai nuk është treguar për pronarë më të brishtë ose të trembur.

Si të kujdeseni për një Bullmastiff

Bullmastiff është një qen i madh që ka nevojë për stërvitje çdo ditë për të qëndruar në formë. Por nevojat e tij janë të moderuara dhe ai kënaqet me shëtitjet e gjata me zinxhir. Ai nuk bën mirë në klimat e nxehta dhe nuk është një qen në natyrë. Brenda shtëpisë, ai ka nevojë për një shtrat të rehatshëm dhe shumë hapësirë ​​për t'u shtrirë. Ai fyhet. Disa gërhijnë. Kujdesi për flokët është minimal.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.