Gjithçka rreth racës Mastiff

Gjithçka rreth racës Mastiff
Ruben Taylor

Familja: Qeni i gjedhëve, Qeni Bari, Mastiff

Zona e origjinës: Angli

Shiko gjithashtu: 8 këshilla që qeni juaj të ndalojë hapjen e vrimave në kopsht

Funksioni origjinal: Qen roje

Madhësia mesatare e meshkujve:

Lartësia: 75 deri në 83 cm; Pesha: 90 deri në 115 kg kg

Madhësia mesatare e femrave

Lartësia: 70 deri në 78 cm; Pesha: 60 deri në 70 kg kg

Emra të tjerë: English Mastiff

Shiko gjithashtu: Si të pastroni veshët e qenit

Pozicioni i renditjes së inteligjencës: N/A

Standardi i racës: kontrolloni këtu

Energjia
Më pëlqen të luaj lojëra
Miqësi me qentë e tjerë
Miqësi me të huaj
Miqësi me kafshët e tjera
Mbrojtje
Toleranca ndaj nxehtësisë
Toleranca ndaj të ftohtit
Nevoja për ushtrim
Lidhja me pronarin
Lehtësia e trajnimit
Roja
Kujdesi me higjienën e qenve

Origjina dhe historia e racës

Mastifi është raca prototip i mastifit të grupit të vjetër të qenve. Konfuzioni midis racës së mastifit dhe familjes së mastifit e bën shumë të vështirë gjurmimin e historisë së racës. Edhe pse familja mastiff është një nga më të vjetrat dhe më me ndikim, raca është padyshim me origjinë më të fundit, megjithëse të lashtë. Në kohën e Cezarit, mastifët përdoreshin si qen lufte dhe gladiatorë. Në mesjetë,ata u përdorën si qen roje dhe qen gjuetie dhe raca u përhap aq shumë sa u bënë qen të zakonshëm.

Mastifët më vonë hynë në arenat e luftimeve të qenve, si p.sh. Edhe kur këto sporte mizore u ndaluan në Angli në 1835, ato vazhduan të ishin ngjarje popullore. Mastifi modern vjen jo vetëm nga këta qen gropë, por edhe nga linja më fisnike, duke qenë prejardhës nga një prej racave më të famshme të mastifit të të gjitha kohërave: mastifi i Sir Peers Legh.

Kur Legh u plagos në betejë nga Agincourt, mastifi i tij ishte mbi të dhe e mbrojti atë për shumë orë me betejën. Edhe pse Legh vdiq më vonë, mastifi u kthye në shtëpinë e tij dhe themeloi Lyme Hall Mastiffs. Pesë shekuj më vonë, mastifët e Lyme fituan rëndësi në krijimin e racës moderne. Ka prova që mastifi erdhi në Amerikë në Mayflower, por hyrja e dokumentuar e racës në Amerikë nuk ndodhi deri në fund të viteve 1800. Raca pothuajse u zhduk në Angli nga Lufta e Dytë Botërore, por një numër i mjaftueshëm ishte sjellë në Amerikë deri në atë kohë për të mbajtur gjallë racën. Që atëherë, ai është rritur gradualisht në popullaritet.

Temperamenti i Mastifit

Mastifi është natyrshëm me natyrë të mirë, i qetë, i qetë dhe çuditërisht i butë. Ai është një kafshë shtëpiake e edukuar mirë, porajo ka nevojë për hapësirë ​​të mjaftueshme për t'u shtrirë. Kjo është një racë jashtëzakonisht besnike dhe megjithëse jo shumë e dashur, ai është i përkushtuar ndaj familjes së tij dhe i mirë me fëmijët.

Si të kujdeseni për një mastif

Mastifi i rritur ka nevojë për një dozë të moderuar ushtrimesh çdo ditë, që përbëhet nga një shëtitje ose lojë e mirë. Ai nuk e pëlqen motin e nxehtë, në fakt ai është një racë që duhet të jetojë në shtëpi me familjen e tij në mënyrë që të jetë i gatshëm të përmbushë rolin e tij si një kujdestar i përkushtuar. Ai ka tendencë të jargëzojë dhe nuk është e nevojshme të kujdeset për pallton e tij.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.