Gjithçka rreth racës Papillon

Gjithçka rreth racës Papillon
Ruben Taylor

Familja: spitz, spaniel

Zona e origjinës: Francë

Funksioni origjinal: qen prehër

Madhësia mesatare e meshkujve:

Lartësia: 0,2 – 0,27 m; Pesha: deri në 4,5 kg (asnjëherë më pak se 1,5 kg)

Madhësia mesatare e femrave

Lartësia: 0,2 – 0,27 m; Pesha: 5 kg (asnjëherë më pak se 1,5 kg)

Emra të tjerë: asnjë

Renditja e inteligjencës: 8

Standardi i racës : shikoni këtu

Shiko gjithashtu: si të përqafosh një qen
Energjia
Më pëlqen të luaj lojëra
Miqësi me qentë e tjerë
Miqësi me të huaj
Miqësi me kafshët e tjera
Mbrojtje
Toleranca ndaj nxehtësisë
Toleranca ndaj të ftohtit
Nevoja për ushtrim
Bashkim me pronarin
Lehtësia e trajnimit
Roja
Higjiena e qenve kujdes

Origjina dhe historia e racës

Emri papillon është fjala në frëngjisht që do të thotë flutur sepse fytyra dhe veshët e këtij qeni energjik ngjajnë me një flutur. Papillon i ka rrënjët në spaniel që ishin kaq të njohura në të gjithë Evropën që në shekullin e 16. Këta qen të vegjël ishin jashtëzakonisht të popullarizuar me fisnikërinë si hobi, Spanja dhe Italia u bënë qendrat e mbarështimit dhe tregtisë përspanielët. Oborri i Louis XIV të Francës ishte i dhënë pas Papillons dhe importonte shumë prej tyre. Në një kohë, Papillon u bë i njohur si spanieli i ketrit, sepse mbante bishtin e tij me pendë mbi shpinë në të njëjtën mënyrë si ketri.

Këta qen në fillim kishin veshë të flokuar, por për shkak të një ngjarjeje të panjohur, disa qen kaloi për të mbajtur veshët tuaj të shpuar. Të dy llojet e veshëve mund të gjenden në të njëjtën pjellë. Deri më sot, të dy llojet e veshëve janë të pranuar në mënyrë të barabartë, megjithëse qeni me veshë të ngritur është shumë më popullor. Në Shtetet e Bashkuara, Papillon me veshë Lop njihet si Phalene, që në frëngjisht do të thotë molë, ndërsa në Evropë quhet epagneul nain ose spaniel lodër kontinentale. Deri në vitin 1900, Papillon ishte i përfaqësuar mirë në shfaqjet franceze të qenve dhe menjëherë pas kësaj u shfaq në Angli dhe Amerikë.

Këto shfaqje të mëparshme prireshin të ishin më të mëdha se ato që shihen sot dhe në përgjithësi ishin qen me ngjyra të forta, zakonisht disa nuanca e kuqe. Mbarështimi selektiv ka rezultuar në një qen më të vogël që dallohet nga ngjyrat e tij të habitshme të thyera nga njolla të bardha. Një fytyrë e shënuar në mënyrë simetrike me një njollë të bardhë kontribuon në shfaqjen e fluturës. Papillon është bërë një nga qentë lodër më të njohur, duke funksionuar gjithashtu si një kafshë shtëpiake e dashur, e famshme në shfaqje si dhetë jesh i bindur.

Temperamenti i Papillonit

Emri i racës është në fakt Spanieli Xhuxhi Kontinental, me dy variacione: veshë të ngritur dhe veshë të varur. Ato me veshë të ngritur janë bërë më të njohura, veçanërisht në Brazil, megjithëse raca është ende pak e njohur.

Papillon është një nga racat më të bindura dhe më të shkathëta nga racat e vogla. Papillon është i butë, i dashur dhe lozonjar. Ai është miqësor me të huajt dhe i shkëlqyeshëm me fëmijët, por sipas mbarështueses Carla Serran nga lukunitë e Chloe's Geant, disa qen nuk janë aq të shoqërueshëm me qentë e tjerë. Carla shpjegon se Papillonët janë shoqërues të shkëlqyeshëm, jetojnë nën hijen e pronarit, duan të luajnë, kanë shumë energji dhe kënaqen shumë duke luajtur me fëmijët, por duhet pasur kujdes që fëmija të mos e lëndojë qenin, pasi ai është një racë e brishtë në përgjithësi. "Papilonët janë të gjithanshëm sepse, përveçse janë qen shoqërues të shkëlqyer, ata janë shoqërues të shkëlqyeshëm për sport", thotë Carla Serran. Kujdesi për një Papillon

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth racës afgane Hound

Papillon ka nevojë për stimulim mendor dhe qentë e kësaj race kënaqen me një shëtitje të përditshme në zinxhir si dhe lojëra sfiduese në ambiente të mbyllura ose në oborr. Kjo nuk është një racë që mund të jetojë jashtë. Shtresa e saj duhet të lahet dy herë në javë.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.