si të përqafosh një qen

si të përqafosh një qen
Ruben Taylor

Ndërsa një përqafim mund të jetë një shenjë e dominimit për qentë, ndonjëherë t'i japësh një përqafim të madh qenit tuaj është e parezistueshme. Dhe nëse e bëni siç duhet, ju dhe qeni juaj do ta pëlqeni përqafimin! Kuptoni më shumë rreth psikologjisë së qenit.

Nëse qeni juaj tregon shenja se nuk është rehat me përqafimin tuaj, respektoni qenin tuaj. Është e rëndësishme të respektoni hapësirën e tij. Ka qen që janë jashtëzakonisht të shqetësuar nga një përqafim njerëzor dhe ne nuk duhet t'i detyrojmë ata në një situatë të pakëndshme.

Hapi 1

Kuptoni se si një qen sheh një përqafim. Për një qen, pushtimi i "hapësirës së tij personale" është një shenjë e dominimit dhe një përqafim mund të shihet si i tillë. Asnjëherë mos përqafo një qen që nuk e njeh!

Hapi 2

Përqafoni qenin tuaj kur të dy jeni të lumtur dhe i lumtur. Është më mirë ta përqafoni në momente si pas një shëtitjeje të këndshme, kur jeni të dy të lodhur dhe të lumtur. Mos përqafoni qenin tuaj kur ai është duke ngrënë, pasi ai mund të ndihet i mbrojtur nga ushqimi.

Hapi 3

Mos mbërrini në befasi. Afrojuni qenit tuaj nga anët, duke u siguruar që ai ta dijë që jeni atje, pastaj thoni "Djalë/vajzë e mirë!" dhe përqafoni qenin tuaj. Përdorimi i fjalëve që përdorni zakonisht për ta komplimentuar do ta qetësojë atë se përqafimi është një shenjë pozitive.

Hapi 4

Përqafoni qenin tuaj! Thuaji se është i lezetshëm dhe kënaqupërqafimi!

Hapi 5

Lëshojeni qenin tuaj dhe jepini një kënaqësi. Nëse e bëni këtë se sa herë që e përqafon, do ta shoqërojë përqafimin me ushqimin.

Këshilla

Nëse po e mësoni qenin të kërcejë dhe ju përqafon, krijoni një komandë për këtë, përndryshe ai do të kërcejë të gjithë.

Paralajmërime

• Mos e trembni qenin tuaj!

• Jini gjithmonë të kujdesshëm dhe mos e detyroni përqafimin.

• Asnjëherë mos përqafoni një qen të çuditshëm, të frikësuar, agresiv ose të turpshëm.

Si ta edukoni dhe edukoni një qen në mënyrë perfekte

O Metoda më e mirë për ju për të edukuar një qen është nëpërmjet Mbarështimit Gjithëpërfshirës . Qeni juaj do të jetë:

i qetë

Sjellet

i bindur

pa ankth

pa stres

Pa frustrim

Më i shëndetshëm

Ju do të jeni në gjendje të eliminoni problemet e sjelljes së qenit tuaj në një mënyrë empatike, respektuese dhe pozitive:

– urinoni jashtë vend

Shiko gjithashtu: Si të socializoni një qen të rritur me qen dhe njerëz të tjerë

– lëpirja e putrave

Shiko gjithashtu: 20 arsye pse nuk duhet të keni një qen

– posesiviteti me sendet dhe njerëzit

– injorimi i komandave dhe rregullave

– lehja e tepërt

– dhe shumë më tepër!

Kliko këtu për të mësuar rreth kësaj metode revolucionare që do të ndryshojë jetën e qenit tuaj (dhe tuajën gjithashtu).
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.