Gjithçka rreth racës Pembroke Welsh Corgi

Gjithçka rreth racës Pembroke Welsh Corgi
Ruben Taylor

Kini kujdes të mos e ngatërroni me Cardigan-in e Uellsit Corgi. Janë raca të ndryshme, por me të njëjtën origjinë dhe shumë të ngjashme. Fizikisht ndryshimi më i madh midis Cardigan Welsh Corgi dhe Pembroke Welsh Corgi është bishti. Pembroke ka një bisht të shkurtër ndërsa Cardigan ka një bisht të gjatë.

Familja: Blegtoria, kullotja

Zona e origjinës: Uells

Shiko gjithashtu: Pinscher në miniaturë në 10 foto të bukura

Funksioni origjinal: drejtimi i tufës

Madhësia mesatare e mashkullit:

Lartësia: 0,2 – 0,33 m; Pesha: 12 kg

Madhësia mesatare e femrave

Lartësia: 0,2 – 0,33 m; Pesha: 11 kg

Shiko gjithashtu: Fërkimi i prapanicës në dysheme - Gjëndrat anale

Emra të tjerë: asnjë

Pozicioni i renditjes së inteligjencës: Pozicioni i 11-të

Standardi i racës: kontrolloni këtu

Energjia
Më pëlqen të luaj lojëra
Miqësi me qen të tjerë
Miqësi me të huaj
Miqësia me kafshët e tjera
Mbrojtja
Toleranca ndaj nxehtësisë
Toleranca ndaj të ftohtit
Nevoja për ushtrim
Lidhja me pronarin
Lehtëso trajnimin
Roja
Kujdesi higjenik për qenin

Origjina dhe historia e racës

Corgi ishte një ndihmës thelbësor për fermerët në Uellsin e Jugut. Edhe pse këta qen të vegjël të specializuarnë kullotjen e bagëtive që kapnin thembrat e tyre dhe më pas futeshin nën thundrat e bagëtive që ata shkelmonin, pothuajse me siguri përdoreshin gjithashtu në kullotjen e deleve dhe madje edhe në poni uellsiane. Pavarësisht pretendimeve për lashtësinë e racës, është e vështirë të gjurmosh origjinën e racës apo edhe të vërtetosh ekzistencën e saj në kohët e lashta. Megjithatë, një qen bagëtish Uellsian përmendet në një libër të shekullit të 11-të.

Megjithëse sigurisht që ndan sfondin e tij me Cardigan Welsh Corgi, Pembroke u zhvillua veçmas, në Pembrokeshire, Uells. Si një qen pune, corgi ishte jashtë në fusha ndërsa shumë nga shfaqjet e para të qenve po zhvilloheshin. Vetëm në vitin 1926, një klub bëri një garë për të hyrë në një luftë. Ekspozimet e para ishin direkt nga ferma dhe tërhoqën pak vëmendje. Mbarështuesit më vonë u përpoqën të përmirësonin pamjen e mirë të racës dhe u shpërblyen me rritje të popullaritetit. Dallimet e dukshme midis Pembroke dhe Cardigan ishin problematike për gjyqtarët.

Pembroke është më i vogël, me tipare më të mprehta, një shprehje më e ngjashme me dhelprën dhe karakteristikisht pa bisht . Në vitin 1934, Corgis Cardigan dhe Pembroke u ndanë në dy raca të veçanta, pas së cilës Pembroke u rrit në popullaritet. Apeli i tij u rrit kur u bë i preferuari i mbretit George VI dhe më vonë i Mbretëreshës Elizabeth II.Në vitet 1960, Pembroke u bë një nga racat më të njohura të kafshëve shtëpiake në mbarë botën, por veçanërisht në Britaninë e Madhe. Ky popullaritet që atëherë është zbehur disi, por shumë të tjerë Pembroke mund të gjenden në fermë në fermë.

Temperamenti i Pembroke Corgi

I shpejtë dhe i zgjuar, Pembroke Welsh Corgi ka Mendja dhe trupi aktiv. Ai ka nevojë për ushtrime të përditshme fizike dhe mendore që të ndihet rehat në shtëpi. Ai është i përkushtuar dhe i gatshëm për të kënaqur, argëtues, i dashur, i sjellshëm dhe i shoqërueshëm. Ai është shumë i mirë me fëmijët dhe mund të jetë i rezervuar me të huajt dhe zakonisht është një leh me zë të lartë.

Si të kujdeseni për një Pembroke Corgi

Pembroke pëlqen të punojë si bari, megjithëse është nuk kërkohet të punojë si kullotje. Ndërsa ai merr një ecje të moderuar me zinxhir ose një lojë të mirë dhe stërvitje jashtë zinxhirit në një zonë të sigurt. Ai është fizikisht i aftë të jetojë jashtë në klimë të butë, por mendërisht është shumë më i përshtatshëm për të ndarë shtëpinë e tij familjare dhe për të pasur akses në një oborr të shtëpisë. Kujdesi i nevojshëm i flokëve konsiston vetëm në krehjen një herë në javë për të hequr qimet e vdekura.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.