Gjithçka rreth racës Samoyed

Gjithçka rreth racës Samoyed
Ruben Taylor

Familja: Spitz Verior

Zona e origjinës: Rusia (Siberia)

Roli origjinal: Edukuar renë, kujdestar

Shiko gjithashtu: Pse ulërin qeni?

Madhësia mesatare e meshkujve:

Lartësia: 0,5 – 06; Pesha: 20 – 30 kg

Madhësia mesatare e femrave

Lartësia: 0,5 – 06; Pesha: 15 – 23 kg

Emra të tjerë: asnjë

Pozicioni i renditjes së inteligjencës: Pozicioni i 33-të

Standardi i racës: kontrolloni këtu

Energjia
Më pëlqen të luaj lojëra
Miqësi me qentë e tjerë
Miqësi me të huajt
Miqësia me kafshët e tjera
Mbrojtja
Toleranca ndaj nxehtësisë
Toleranca ndaj të ftohtit
Nevoja për ushtrim
Lidhja me pronarin
Lehtësia e trajnim
Roja
Kujdesi për higjienën e qenit

Origjina dhe historia e racës

Njerëzit nomad Samoyed, të cilët janë arsyeja e emrit të qenit , mbërriti në Siberinë veriperëndimore dhe erdhi nga Azia Qendrore. Ata vareshin nga kopetë e drerëve për ushqim dhe duhej të vazhdonin të lëviznin në mënyrë që drerët të gjenin mjaftueshëm ushqim për ta. Ata gjithashtu mbështeteshin në qentë spitz të fortë dhe rezistent ndaj të ftohtit për të mbrojtur tufën e drerëve kundër drerëve të egër.Grabitqarët e Arktikut. Ata herë pas here ndihmonin për të gjuajtur arinj dhe për të tërhequr varka dhe sajë.

Këta qen jetonin si pjesë e familjes në çadrat ku fshiheshin njerëzit e tyre, në të cilat një nga "punët" e tyre ishte të mbanin fëmijët ngrohtë në shtrat. Samoyedët e parë erdhën në Angli në fund të viteve 1800, por jo të gjitha këto importe të hershme ishin të bardhët e pastër të racës siç njihet sot. Njëri prej këtyre qenve iu prezantua mbretëreshës Aleksandria, e cila bëri shumë për të promovuar racën. Pasardhësit e qenve të Mbretëreshës mund të gjenden ende në origjinën moderne. Në vitin 1906, Samoyed i parë erdhi në Amerikë si dhuratë nga Duka i Madh Nikolla i Rusisë.

Ndërkohë, raca po bëhej një qen i njohur me sajë sepse ishte më i urtë se racat e tjera me sajë. Në fillim të viteve 1900, Samoyeds ishin pjesë e ekipeve të sajë në ekspedita në Antarktidë dhe morën pjesë në triumfin e arritjes në Polin e Jugut. Ndër shfrytëzimet e racës, së bashku me pamjen e saj të shkëlqyer, ajo shpejt fitoi vëmendjen e publikut në Shtetet e Bashkuara dhe popullariteti i saj është rritur që nga Lufta e Dytë Botërore. Edhe pse populli Samoyed që ishte nomad është vendosur prej kohësh në një vend, raca që ata krijuan ka udhëtuar nëpër botë.

Temperamenti i Samoyed-it

I butë dhe lozonjar , Samoyed është një shok i mirë për njëfëmijë ose person i çdo moshe. Është një racë qensh e lidhur ngushtë me familjen. Përveç kësaj, është miqësor me të huajt, kafshët e tjera shtëpiake dhe përgjithësisht me qentë e tjerë. Ka tendencë të jetë e qetë në ambiente të mbyllura, por kjo racë inteligjente ka nevojë për stërvitje të përditshme fizike dhe mendore. Nëse mërziten, mund të gërmojnë dhe lehin. Është një racë e pavarur dhe shpesh kokëfortë, por është e gatshme të kënaqë dhe është e ndjeshme ndaj dëshirave të familjes së saj përveç përmbushjes së kërkesave të fëmijëve.

Si të edukoni dhe edukoni në mënyrë perfekte një qen

Mënyra më e mirë për ju për të edukuar një qen është nëpërmjet Mbarështimit Gjithëpërfshirës . Qeni juaj do të jetë:

i qetë

Sjellet

i bindur

pa ankth

pa stres

Pa frustrim

Më i shëndetshëm

Ju do të jeni në gjendje të eliminoni problemet e sjelljes së qenit tuaj në një mënyrë empatike, respektuese dhe pozitive:

– urinoni jashtë vend

– lëpirja e putrave

– posesiviteti me sendet dhe njerëzit

– injorimi i komandave dhe rregullave

Shiko gjithashtu: 12 këshilla për të jetuar me një qen të verbër

– lehja e tepërt

– dhe shumë më tepër!

Kliko këtu për të mësuar rreth kësaj metode revolucionare që do të ndryshojë jetën e qenit tuaj (dhe tuajën gjithashtu).

Si të kujdeseni për një Samoyed

Samoyed është aktiv dhe ka nevojë për një stërvitje të mirë çdo ditë që mund të bëhet në formën e një shëtitjeje ose vrapimi të gjatë ose një seancelojëra të lodhshme si kapja e topit. Ajo preferon të jetojë në shtëpi me familjen e saj njerëzore. Shtresa e tyre e trashë ka nevojë për larje dhe krehje dy deri në tre herë në javë, çdo ditë, kur ato derdhen.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.