Pse ulërin qeni?

Pse ulërin qeni?
Ruben Taylor

Një ulërimë është mënyra e një qeni për të folur përpara audiencës më të madhe të mundshme për një periudhë më të gjatë kohore. Mendoni për këtë në këtë mënyrë: një leh është si të bëni një thirrje lokale, ndërsa një ulërimë është më shumë si një numërues në distanca të gjata.

Kushërinjtë e egër të qenve (ujqit ju vijnë në mendje) ulërijnë për një mënyrë shumë praktike arsyeja: Duke qenë se zakonisht duhet të bredhin larg njëri-tjetrit në kërkim të vaktit të radhës, ulërima i ndihmon ata të mbajnë kontakte me anëtarët e tufës. Në fakt, ndjeshmëria e tyre akustike është aq e rafinuar saqë ujqërit janë në gjendje të dallojnë ulërimën e një anëtari të tufës nga një tjetër.

Ka gjithashtu dëshmi që sugjerojnë se ujqërit përdorin ulërimë si një ritual lidhjeje dhe një mjet për të imponuar një pozicion. Një udhëheqës do të fillojë korin, i cili merret nga anëtarët e mëvonshëm, duke përforcuar kështu lidhjen shoqërore që ata ndajnë.

Ju me siguri po i thoni vetes, "Unë e kuptoj pse ujqit e egër duhet të ulërijnë, por qentë e zbutur me të vërtetë arsyeja për ta bërë atë?”

Ndoshta është thjesht një sjellje e trashë e mbetur nga prejardhja e tyre e egër, por shumë bihevioristë të qenit e shohin atë instinktivisht të nevojshme dhe shpërblyese. Në shtëpi, arsyeja e ulëritës është e thjeshtë: lajmëroni praninë e një qeni dhe kënaquni me lidhjen e kënaqshme të të tjerëve kur ata përgjigjen.

Shiko gjithashtu: Dietat që zvogëlojnë erën e feçeve - Mjedise të brendshme / të brendshme

Ulëritja mund të jetë gjithashtu një shenjë zhgënjimi, dhe shumë qenfrustohen kur nuk shpenzojnë energji fizike dhe mendore. Ecni qenin tuaj të paktën dy herë në ditë dhe bëni Pasurimin e Mjedisit.

Racat që ulërijnë më shumë

Alaskan Malamute

Shihni këtu gjithçka rreth Malamute Alaskan

Shetland Shepherd

Shih këtu gjithçka rreth Shetland Shepherd

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth racës Cane Corso

Bloodound

Shih këtu gjithçka rreth Bloodhound

Siberian Husky

Shih këtu gjithçka rreth Husky Siberian

Si të silleni me qentë që lehin shumë

Shihni në videon me Bruno Leite , Dog Terapist, si ta kapërceni këtë problem dhe ta bëni qenin tuaj të leh më pak.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.