Gjithçka rreth racës West Highland White Terrier

Gjithçka rreth racës West Highland White Terrier
Ruben Taylor

E njohur më mirë si Westie, kjo racë u bë shumë e njohur në Brazil pasi ishte qeni reklamues i ofruesit të internetit IG, në vitin 2000. Sot, edhe pas një dekade, raca ka ende shumë fansa në vend.

Familja: terrier

Grupi AKC: Terrier

Shiko gjithashtu: Raca qensh që lehin shumë

Zona e origjinës: Skocia

Funksioni origjinal: gjuetarët e dhelprave, baldosës dhe parazitëve

Madhësia mesatare e mashkullit: Lartësia: 27 cm, Pesha: 6-9 kg

Madhësia mesatare e femrës: Lartësia: 25 cm, Pesha: 6-9 kg

Emrat e tjerë: Poltalloch Terrier , Westie

Shiko gjithashtu: Si të ushqeni me gji qentë e porsalindur jetimë

Renditja e inteligjencës: Pozicioni i 47-të

Standardi i racës: kontrolloni këtu

Energjia
Më pëlqen të luaj lojëra
Miqësia me qentë e tjerë
Miqësi me të huajt
Miqësi me kafshët e tjera
Mbrojtja
Toleranca ndaj nxehtësisë
Tolerancë ndaj të ftohtit
Nevoja për ushtrime
Lidhja me pronarin
Lehtësia e trajnimit
Roja
Kujdesi higjenik për qenin

Origjina dhe historia e racës

The West Highland White Terrier i ndan rrënjët me terrierët e tjerë skocezë në gjuetinë e dhelprave, baldosës dhe parazitëve të ndryshëm. Westie, Dandie Dinmont, Skye, Cairn dhe Terrier Skocez u konsideruannë të njëjtën kohë një garë e vetme me shumë diversitet. Mbarështimi selektiv i bazuar në cilësi të tilla si lloji i veshjes ose ngjyra mund të ketë krijuar shtame që ishin të lehta për t'u ruajtur në izolim relativ në ishujt e ndryshëm të vendit. Westie erdhi për herë të parë në vëmendje në vitin 1907 si terrieri Poltalloch, pas vendlindjes së kolonelit E. D. Malcom, i cili kishte edukuar një racë terrierësh të bardhë me këmbë të shkurtra 60 vjet më parë. Raca ka ndryshuar emra shumë herë, duke përfshirë Roseneath, Poltalloch, White Scotsman, Little Skye dhe Cairn. Në fakt, regjistrimi i parë i bërë nga AKC ishte si Roseneath Terrier në 1908, por emri u ndryshua në West Highland White Terrier në 1909. nga kafshët shtëpiake më të njohura.

Temperamenti i West Highland White Terrieri

Westie i gjallë është i lumtur, kurioz dhe gjithmonë në rrëmujën e gjërave. Ai është i dashur dhe nevojtar, një nga terrierët më shoqërues. Por nuk është shumë miqësor me kafshët e vogla. Gëzon një vrap të përditshëm në një zonë të sigurt ose duke ndjekur pronarin në një shëtitje, si dhe duke luajtur në shtëpi. Ai është i pavarur dhe pak kokëfortë, dhe mund të leh dhe të gërmojë.

Si të kujdeseni për një Terrier të bardhë të malësisë perëndimore

Westie ka nevojë për shëtitje të moderuara me zinxhir ose një gjueti të mirë në oborr çdo ditë ditë. Palltoja juaj e lëmuar duhet të jetëkrehen dy ose tre herë në javë, plus një prerje çdo tre muaj. Forma arrihet me prerje dhe depilim. Mund të jetë e vështirë për të mbajtur veshjet e tyre të bardha në disa zona.

Grupi i terrierëve ka disa karakteristika të përbashkëta. Bëmë një video me gjithçka për këtë familje gjahtarësh të vegjël. Shikoni:
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.