Pse qeni im po më shikon?

Pse qeni im po më shikon?
Ruben Taylor

Disa qen e bëjnë këtë më shpesh dhe të tjerë më rrallë, por nuk është e pazakontë që një qen të na shikojë në shtëpi. Ata na shikojnë sikur presin diçka.

Nuk është e vështirë të imagjinohet pse një qen besnik shikon me kaq përkushtim udhëheqësin e tij. Megjithatë, disa qen e ekzagjerojnë: ata i ndjekin tutorët e tyre kudo duke i ngulitur fort sikur mësuesi të mbante një copë salsiçe të tymosur.

Le ta pranojmë: qentë i duan mësuesit e tyre, por kur i shikojnë njerëzit me kaq shumë pritje, zakonisht nuk është për përkushtim ekstrem. Zakonisht kjo është për shkak se ata mendojnë se do të fitojnë diçka. Dhe zakonisht, kjo "gjë" është një kënaqësi e shijshme.

Qentë nuk na shikojnë gjithmonë për të marrë ushqim

Qentë gjithashtu i shikojnë tutorët kur nuk ka ushqim - ata nuk e bëjnë madje presin të marrin ndonjë trajtim. Në fakt, qeni shkon pas mësuesit dhe e shikon atë për të fituar çdo lloj shpërblimi: një shaka, një fjalë dashurie, një përkëdhelje në kokë, një shëtitje. Çdo gjë.

Ka gjithashtu një shans që qeni të kërkojë vëmendje në një farë mënyre ose të presë udhëzime nëse ka trajnim të vazhdueshëm. Disa qen mund të na shikojnë në mënyrë që të përpiqen të dinë se çfarë duam nëpërmjet shprehjes sonë të fytyrës.

Shkëmbimi i ndërsjellë i shikimeve përforcon lidhjet

Në çdo rast,zakonisht përballja me mësuesin është një gjë e mirë. Në fakt, shumica e trajnerëve inkurajojnë qenin të shikojë pronarin përpara se të japë një urdhër. Dhe nëse nuk e keni provuar kurrë, shikimi në sytë e qenit tuaj mund të jetë një moment i këndshëm për të dy.

Para se ta bëni këtë, dijeni se shikimi i qenit tuaj drejt në sy mund të jetë një thirrje për armë . Shkëmbimi i ndërsjellë i shikimeve mund të bëhet vetëm kur ka një marrëdhënie të shëndetshme midis mësuesit dhe qenit. Nëse qeni ka ndonjë gjurmë agresioni, kjo praktikë mund të mos rekomandohet.

Shiko gjithashtu: Qeni çalë: çfarë mund të jetë?

Si ta parandaloni qenin që të ju ndjekë ose t'ju shikojë?

Ne besoni se pak njerëz do të duan të ndalojnë këtë sjellje, në fund të fundit, shumë tutorë janë krenarë që kanë hije të vërteta në shtëpi. Por, nëse doni ta zvogëloni këtë, shikoni këto këshilla:

– Kur qeni shikon sikur kërkon ushqim ose ushqim, injoroje atë. Mos i jepni një gosti ose ushqim, as mos i flisni.

– Kur qeni ju ndjek në banjë, kuzhinë ose kudo në kërkim të vëmendjes, injoroni plotësisht. Mos e përkëdhelni, mos e mbani, mos flisni me të ose mos shkëmbeni shikime.

Me kalimin e kohës, tendenca është që qeni të dorëzohet.

Por sinqerisht, ne nuk mendojmë se ju dëshironi që ai të ndalojë për t'ju ndjekur! :)

Shiko gjithashtu: Qentë duhet të punojnëRuben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.