Qeni duke shtypur kokë më mur

Qeni duke shtypur kokë më mur
Ruben Taylor

Shtypja e kokës pas murit është një shenjë se diçka nuk është në rregull me qenin. Shkoni te veterineri MENJËHERË! Të gjithë duhet ta dinë këtë, prandaj ju lutemi lexoni artikullin dhe SHPËNDAJENI.

Kur një pronar qeni ose mace e sheh këtë sjellje, ajo mund të banalizohet. Në fillim, pa e ditur kuptimin e kësaj sjelljeje, mësuesi mund të mendojë se qeni thjesht po luan. Zakonisht nuk është kështu, prandaj njohja e kësaj sjelljeje është kaq kritike. Mirë, por çfarë do të thotë kjo sjellje? Përgjigja nuk është aq e thjeshtë, por mund të tregojë disa sëmundje si:

– Tumoret në kafkën ose trurin e kafshës;

– Toksinat që hyjnë në sistem

– Metabolike sëmundje

– Lëndimi i kokës

– Goditja në tru

– Sëmundja e trurit të përparmë (në tru)

Të gjitha sëmundjet e mësipërme janë shumë serioze dhe mund të jenë fatale, ndaj kafsha duhet të dërgohet urgjentisht te veterineri. Shumica e këtyre problemeve ndikojnë në sistemin neurologjik të qenit. Thënë kështu, ndërsa shtypja në kokë mund të duket si simptoma më e dukshme, pronari duhet të jetë i vetëdijshëm edhe për simptoma të tjera:

– Ecja në rrathë

Shiko gjithashtu: Qentë ndihen xhelozë?

– Ecja me ankth dhe pa qëllim

– Frikëson nga askund

– Reflekset e parregullta

– Dëmtimi i shikimit

Ju lutemi mbani parasysh të gjithë këto simptoma dhe kurrë përpiquni të diagnostikoni tuajënvetëm qen, përveç nëse jeni veteriner. Kërkoni ndihmë profesionale.

Shikoni një video të një qenush Pug që shtyp kokën dhe ecën pa qëllim:

Si përfundim, nuk është e rrezikshme shtypja e kokës, por ajo që tregon. Shtypja e kokës është një simptomë se diçka nuk shkon shumë me qenin tuaj.

Shiko gjithashtu: 4 arsye pse duhet të flisni me qenin tuaj

Mos e banalizoni! Mos prisni që të ndodhë për ta kërkuar në internet. Nëse qeni juaj e shtyp kokën pas murit, VRATO TE VETERINERI.

Ndani këtë artikull dhe ndihmoni të shpëtoni mijëra jetë!

Referenca: I Heart Pets
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.