4 arsye pse duhet të flisni me qenin tuaj

4 arsye pse duhet të flisni me qenin tuaj
Ruben Taylor

Nuk është e pazakontë që pronarët e qenve të flasin me ta herë pas here – ose gjatë gjithë kohës. Ata janë aq shprehës dhe kanë një personalitet aq të fortë sa që shumë njerëz thonë se qeni i tyre "thjesht duhet të flasë".

Nuk ka dyshim se qentë janë dëgjues të mrekullueshëm. Dhe përveç kësaj, ata duket se ndjejnë kur jemi të trishtuar, apo jo? Ata mbërrijnë në heshtje, në heshtje pranë nesh pa pritur asgjë në këmbim.

Epo, faqja e internetit e Dogster ka renditur 5 arsye që ju të flisni me qenin tuaj dhe ne i sollëm ato këtu për ju. Le të shkojmë te lista!

1. Disa qen kuptojnë disa fjalë

Ka një Kufi Kufi i quajtur Chaser i cili dihet se di një mijë fjalë. Para tij kishim Rikon, një Collie, një endacak me emrin Sofia dhe një Yorkshire me emrin Bejli. Disa nga këta qen kuptuan gjithashtu kategori objektesh dhe mund të përshkruanin cilësinë e atyre objekteve duke iu përgjigjur saktë fjalive të thjeshta me dy fjalë. Për shembull, në një grumbull lodrash, personi thotë: "top blu" dhe qeni e merr pikërisht topin blu.

Shiko gjithashtu: Vaksinimet dhe orari i vaksinimit për qentë

Është ende e paqartë për shkencën nëse këta qen të mrekullueshëm kanë një inteligjencë të pazakontë ose nëse ata janë të njëjtë me qentë e tjerë, por janë trajnuar në mënyrë korrekte dhe intensive. Ne e dimë se ka fjalë që duhet t'i shqiptojmë për të mbajtur qenin tonë të trembet, për shembull, P-A-S-S-E-A-R. Fjalët ose frazat e foluranë mënyrë rutinore për qenin përfundojnë duke u kuptuar plotësisht prej tij.

2. Shumë qen e kuptojnë atë që themi ne, edhe pa i kuptuar fjalët

Tingujt që njerëzit përmbajnë emocione edhe para se të fillojmë të flasim. Rreth 80% e kuptimit të gjuhës sonë vjen nga gjuha jonë e trupit dhe toni i zërit dhe jo nga vetë fjalët.

Një grup kërkimor në Budapest zbuloi se truri i qenve i përgjigjet zërit të njeriut të njëjtë truri i njeriut. Si qentë ashtu edhe njerëzit përdorin të njëjtën zonë të trurit për të përpunuar kuptimin emocional të pranishëm në gjuhën e folur. Ky nivel i lartë i ndjeshmërisë ndaj emocioneve mund të jetë arsyeja pse shumë pronarë qensh thonë në kërkime se qentë e tyre janë në gjendje t'i kuptojnë ato psikologjikisht.

Shiko gjithashtu: Ngjyrat e lejuara dhe të ndaluara në racën franceze Bulldog

3. Është mirë për ju

Biseda me qenin tuaj mund t'i ndihmojë njerëzit të kalojnë debate të vështira. Njerëzit shpesh priren të shmangin debatet me njerëzit e tjerë duke i thënë qenit se çfarë mendojnë. Kjo i bën njerëzit të kuptojnë veten e tyre dhe të mos i heqin zhgënjimet e tyre te njerëzit e tjerë.

Të flasësh me qentë ndihmon gjithashtu duke ofruar shoqëri jo-gjykuese. Një qen vetëm dëgjon dhe nuk gjykon kurrë. Kjo është shumë e shëndetshme kur bëhet fjalë për problemet e ajrosjes në jetën e përditshme.

4. Është mirë për qenin

Ka shumë mënyra për të shprehur vetenlidhuni me qenin tuaj dhe jo të gjithë janë llafazan. Zakonisht, njerëzit që flasin me qentë e tyre shfaqin edhe shenja të tjera të një lidhjeje shumë të fortë me qenin, megjithëse burrat flasin me qentë më pak se gratë edhe pse kanë të njëjtën lidhje emocionale me kafshën.

Por mos' Mos harroni të thoni "qen" herë pas here gjithashtu.

Qentë bëjnë një përpjekje të madhe për të kuptuar gjuhën njerëzore përmes fjalëve, tonit të zërit dhe gjesteve. Pra asgjë më e drejtë që herë pas here të themi “qen”. Për shembull: thirrni qenin tuaj të luajë duke lëvizur papritur, me gojë hapur dhe një fytyrë “le të luajmë”. Drejtojeni vëmendjen e qenit tuaj te gjërat vetëm duke i parë ato (kështu komunikon një tufë).

Ndërsa ka kërkime se si qentë e kuptojnë gjuhën njerëzore, nuk ka pothuajse asnjë kërkim mbi lehjen e qenve.qentë. Ndoshta është koha që studiuesit të fillojnë t'i kushtojnë vëmendje asaj që do të thotë qeni.

Ja se si qeni komunikon në trupin, fytyrën dhe gjuhën e shëndoshë.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.