Qenushi urinoi aksidentalisht

Qenushi urinoi aksidentalisht
Ruben Taylor

Kur janë të shqetësuar, këlyshët ndonjëherë urinojnë spontanisht. Ata nuk kanë kontroll mbi të dhe shpesh nuk e kuptojnë as atë që kanë bërë. Qentë e tjerë mund të urinojnë si shenjë e nënshtrimit ndaj një kafshe (ose personi) tjetër që ata e perceptojnë si dominuese. Kjo është shumë e zakonshme tek këlyshët dhe qentë e rinj që janë abuzuar, por mund të ndodhë edhe me këlyshët e shëndetshëm dhe të rregulluar. Këto lloj problemesh me urinimin duket se shkaktohen nga mungesa e kontrollit neuromuskular të fshikëzës ose diçka në të kaluarën që e ka frikësuar ose frikësuar qenushin.

Pronarët që vuajnë nga këto probleme duhet të zbulojnë se çfarë veprimesh ose ngjarjet shkaktuan urinim të pavullnetshëm. Për disa duhet të jetë e lehtë: agjitacioni ose lëvizjet e papritura drejt qenit mund ta bëjnë atë të urinojë. Për të tjerët, mund të jetë diçka jashtëzakonisht e thjeshtë, si shikimi i qenit në sy. Shumë qen urinojnë kur ju përkuleni mbi ta, kështu që gjunjëzohuni që të jeni në nivelin e tyre. Cilido qoftë shkaku, bëni çfarë të mundeni për të eliminuar këto situata. Shumica e këlyshëve do të rriten nga kjo sjellje për gjashtë muaj, veçanërisht nëse rriten në një mjedis të qetë dhe edukues. Jini të durueshëm. Kur ndodh një nga këto aksidente, mos bëni bujë. Pastrojini të gjitha dhe harroni. Mos u grind me qenin tënd, aiai nuk e bëri me qëllim.

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth racës Collie

Kliko këtu për të blerë tapetin e tualetit me çmimin më të mirë.

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth racës Pug

Tani, qeni juaj mund të ketë probleme me urinimin në vendin e duhur. Dini si ta mësoni atë.

Shihni shkaqet e mundshme të urinimit në vendin e gabuar:

Mësojini qenit tuaj të urinojë në vendin e duhur:
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.