Si të llogarisni moshën reale të qenve

Si të llogarisni moshën reale të qenve
Ruben Taylor

Të gjithë e dinë se qentë plaken më shpejt se njerëzit. Por legjenda që 1 vit i një qeni është i barabartë me 7 vjet të një personi nuk është gjë tjetër veçse një legjendë. Nuk është aq e thjeshtë.

Për shembull, qentë piqen shumë më shpejt se një fëmijë në vitin e parë të jetës. Pra, një qen 1-vjeçar do të kishte afërsisht 15 vite "njerëzore", jo 7.

Madhësia dhe raca gjithashtu ndikojnë në procesin e plakjes së një qeni. Megjithëse qentë më të vegjël priren të jetojnë më gjatë se qentë e racave të mëdha, ata piqen më shpejt në vitet e para të jetës. Një qen i madh mund të piqet më ngadalë në fillim, por konsiderohet i moshuar në moshën 5 vjeç.

Racat e vogla dhe "mikro" nuk bëhen të moshuar deri në rreth 10 vjet ( Yorkshire, për shembull). Racat e mesme (Cocker Spaniel, Beagle etj.) janë në mes të rrugës për nga pjekuria dhe jetëgjatësia. Racat gjigante, si Dogue de Bordeaux, konsiderohen tashmë të moshuar nga mosha 5 vjeçare.

Për më tepër: një studim i kryer nga BBC UK, përcaktoi se për të llogaritur moshën e çdo qeni është e nevojshme të merrni parasysh disa faktorë .

> Çdo garë ka një shpejtësi të ndryshme të avancimit të viteve

> Çdo garë merr një kohë të ndryshme në çdo fazë të jetës (të rinjtë dhe të rriturit)

> Qentë e racave të vogla kanë një periudhë të shkurtër rinie dhe një jetë të gjatëi rritur

> qentë e racave të mëdha janë e kundërta, atyre u duhen rreth dy vjet për të fituar plotësisht formën e tyre të rritur dhe > pastaj ata jetojnë rreth 4 ose 5 vjet të tjera

> Qentë e racave të vogla jetojnë më gjatë se qentë e racave të mëdha

Në tabelën e mëposhtme, merrni parasysh se:

Vogël = deri në 9 kg

Mesatar = 10 deri në 23 kg

E madhe = Më shumë se 24 kg

Si të llogaritet mosha reale i qenve

Për të llogaritur moshën reale të qenve përdorni këta shumëzues:

Për dy vitet e para të jetës

Qentë e vegjël: shumëzoni secilin vit me 12,5

Shiko gjithashtu: Fotografitë e këlyshëve të argjilës që do të shkrijnë zemrën tuaj

Qentë mesatarë: shumëzoni çdo vit me 10,5

Qentë e mëdhenj: shumëzoni çdo vit me 9

Nga viti i tretë i jetës, shtoni këtë shumëzim :

Qentë e vegjël (shumohen çdo vit me): Lhasa Apso 4,49 / Shih Tzu 4,78 / Chihuahua 4,87 / Beagle 5,20 / Cocker Spaniel 5,55 / Pug 5,95 / Bulldog francez 7,65

A qen (shumohen çdo vit me): Labrador Retriever 5,74 / Golden Retriever 5,74, Staffordshire Bull Terrier 5,33

Qentë e mëdhenj (shumohen çdo vit me): German Shepherd 7,84 / Boxer 8,90

Shih tabelën më poshtë për një vlerësim se sa vjeç do të ishte qeni juaj nëse do të ishte njeri:

Përkthimi i moshës së qenit tuaj në moshën e njerëzve:
Mosha eqen Racat e vogla – mosha “njerëzore” Racat e mesme – Mosha "Njerëzore" Racat e mëdha - Mosha "Njerëzore"
1 15 15 15
2 24 24 24
3 28 28 28
4 32 32 32
5 36 36 36
6 40 42 45
7 44 47 50
8 48 51 55
9 52 56 61
10 56 60 66
11 60 65 72
12 64 69 77
13 68 74 82
14 72 78 88
15 76 83 93
16 80 87 120

Si të edukoni dhe edukoni në mënyrë perfekte një qen

Mënyra më e mirë për ju për të edukuar një qen është nëpërmjet Mbarështimit Gjithëpërfshirës . Qeni juaj do të jetë:

i qetë

Sjellet

i bindur

pa ankth

pa stres

Pa zhgënjim

Më i shëndetshëm

Do të jeni në gjendje të eliminoni problemet esjellja e qenit tuaj në mënyrë empatike, respektuese dhe pozitive:

– urinim jashtë vendit

– lëpirja e putrave

– posesivitet me objektet dhe njerëzit

– injoroni komandat dhe rregullat

– lehjen e tepërt

– dhe shumë më tepër!

Kliko këtu për të mësuar rreth kësaj metode revolucionare që do të ndryshojë jeta e qenit (dhe e jotja gjithashtu).

Shiko gjithashtu: Pse dridhen qentë kur flenë?Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.