Pse dridhen qentë kur flenë?

Pse dridhen qentë kur flenë?
Ruben Taylor

Qeni juaj që fle papritmas fillon të lëvizë këmbët, por sytë i mbeten të mbyllur. Trupi i tij fillon të dridhet dhe dridhet, dhe ai mund të vokalizojë pak. Ai duket se është duke vrapuar, ndoshta duke ndjekur diçka në ëndrrat e tij. Çfarë po ndodh?

Shih këtu kuptimin e ëndrrës për një qen.

Shiko gjithashtu: Diabeti tek qentë: shkaqet, simptomat, trajtimi - Gjithçka rreth qenve

A ëndërrojnë qentë?

Qentë ëndërrojnë njësoj si ne. Ata kalojnë nëpër tre faza të gjumit: NREM, lëvizje jo e shpejtë e syve; REM, lëvizje e shpejtë e syve; dhe SWS, gjumë me valë të lehta. Është në fazën SWS që një qen merr frymë thellë ndërsa është duke fjetur. Ekspertët e kafshëve teorizojnë se qentë ëndërrojnë gjatë fazës REM dhe realizojnë ëndrrat e tyre duke i shtrënguar ose lëvizur të katër putrat sikur të ndjekin një lepur.

Qentë që flenë të përdredhur duhet t'i mbajnë muskujt e tyre të tensionuar dhe për këtë arsye ata janë më pak të relaksuar sesa qentë që shtrihen kur flenë dhe kanë më pak gjasa të dridhen në gjumë.

Për arsye ende të pashpjegueshme, këlyshët dhe qentë e moshuar priren të lëvizin më shumë në gjumë dhe të ëndërrojnë më shumë se qentë e rritur. Nëse jeni duke fjetur afër, këta qen mund t'ju zgjojnë pa dashje për shkak të lëvizjeve të trupit të tyre.

Çfarë të bëni kur qeni juaj është duke ëndërruar

Pa panik kur shihni qenin tuaj të dridhet. Thirrni butësisht emrin e tij për ta zgjuar. Disa qen mund të jenëi ndjeshëm dhe reaktiv gjatë gjumit, ndaj mos e përdorni dorën për të zgjuar qenin ose mund të kafshoheni. Për sigurinë tuaj, respektoni këtë fjalë të urtë "lëni të qetë qentë që flenë".

Shiko gjithashtu: Qen që nuk i pëlqejnë zogjtë: kakateli, pula, pëllumbat

Disa qen kanë makthe dhe zgjohen të frikësuar. Flisni me qetësi për t'i qetësuar kur të zgjohen.

Temperaturat e ulëta mund t'i bëjnë qentë të tkurren gjatë gjumit në përpjekje për të ngrohur trupin e tyre. Nëse dyshoni se është kështu, ngrini nxehtësinë, siguroni qenit tuaj një batanije ose vishni një veshje.

Si e dini nëse është një konvulsion?

Dijeni ndryshimi midis kontraktimeve beninje gjatë ëndrrave dhe një konvulsioni . Gjatë gjumit, qeni juaj mund të bëjë një ose dy lëvizje të nxituara, por ai do të bjerë përsëri në një gjumë të qetë. Nëse i thërrisni emrin, ai do të zgjohet. Gjatë një konvulsioni, trupi i qenit tuaj bëhet i ngurtë, dridhet shumë dhe mund të ngurtësohet. Ai mund të humbasë vetëdijen dhe të gulçojë tepër. Ai nuk do të përgjigjet kur t'i thërrasin emrin.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.