10 racat më të çuditshme të qenve në botë

10 racat më të çuditshme të qenve në botë
Ruben Taylor

Ka shumë raca qensh në botë, aktualisht më shumë se 350 raca janë të regjistruara në FCI (Federata Ndërkombëtare Kinologjike). Të gjesh një racë të bukur apo të shëmtuar është çështje shije personale. Për disa kjo listë mund të përmbajë racat më të bukura në botë, të tjerë mund të mendojnë se janë racat më të shëmtuara në botë. Le t'i përmbahemi fjalës "e çuditshme". Le të themi se ata janë qen të ndryshëm nga ata që jemi mësuar të shohim çdo ditë, kjo është arsyeja pse ata hynë në këtë listë.

Kemi një udhëzues race këtu në portal me qenin kryesor shumohet dhe aty do ta merrni të njiheni pak më mirë për secilën prej tyre. Tani për tani, ne do t'i detyrohemi udhërrëfyesit tonë garat më të çuditshme në botë, por mos u shqetësoni, ne gjithmonë po e përditësojmë udhëzuesin tonë!

1. Puli

Vendi i origjinës: Hungaria

2. Pastor Bergamasco

Vendi i origjinës: Itali

3. Komondor

Vendi i origjinës: Hungari

4. Brussels Griffon

Vendi i origjinës: Belgjikë

5. Qen me kreshtë kinez

Shih këtu gjithçka rreth kësaj race.

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth racës Jack Russell Terrier

Vendi i origjinës: Kina

6. Borzoi rus

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth racës Papillon

Vendi i origjinës: Rusia

7. Bedlington Terrier

Vendi i origjinës: Mbretëria e Bashkuar

8 afgan Hound

Vendi i origjinës: Afganistan

Shih këtu gjithçka për këtëraca.

9. Affenpinscher

Vendi i origjinës: Gjermani

Xoloitzcuintle (Meksikan pa qime)

Vendi i origjinës: Meksikë

Si të edukoni dhe rritni një qen në mënyrë perfekte

Metoda më e mirë për ju edukimi i një qeni bëhet përmes Mbarështimit Gjithëpërfshirës . Qeni juaj do të jetë:

i qetë

Sjellet

i bindur

pa ankth

pa stres

Pa frustrim

Më i shëndetshëm

Ju do të jeni në gjendje të eliminoni problemet e sjelljes së qenit tuaj në një mënyrë empatike, respektuese dhe pozitive:

– urinoni jashtë vend

– lëpirja e putrave

– posesiviteti me sendet dhe njerëzit

– injorimi i komandave dhe rregullave

– lehja e tepërt

– dhe shumë më tepër!

Kliko këtu për të mësuar rreth kësaj metode revolucionare që do të ndryshojë jetën e qenit tuaj (dhe tuajën gjithashtu).
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.