Alarmi për mashtrimet e dhurimit të qenve të racës

Alarmi për mashtrimet e dhurimit të qenve të racës
Ruben Taylor

Mashtrimet e dhurimit të këlyshëve janë rikthyer me një hakmarrje. Ata kanë histori të reja, të shpikura për të qenë më bindëse. Por fotot vazhdojnë të hiqen nga interneti.

Mashtruesit e bindin viktimën të adoptojë urgjentisht, pastaj shpikin se viktima duhet të paguajë diçka, që mund të jetë transporti, vaksina, çdo lloj shpenzimi, si për shembull të ishte ndihmë me kosto. Kur viktima depoziton paratë në një llogari bankare, mashtruesit zhduken pa dhënë pasardhës (që nuk ekziston).

Këto mashtrime ndodhin prej vitesh dhe policia ka dijeni: //www. policiacivil.mt .gov.br/noticia.php?id=4905

Shihni disa mashtrime të gjetura në Facebook

Si të mos bini pas një mashtrimi

– Kontrolloni nëse fotot nuk janë përdorur tashmë nga njerëz të tjerë, në rajone të tjera të vendit ose jashtë vendit. Për ta bërë këtë, një këshillë është të shkruani emrin e racës në Google Images dhe të kontrolloni nëse shfaqet një foto si ajo në reklamë.

Shiko gjithashtu: Displasia e ijeve - Qentë paraplegjikë dhe tetraplegjikë

– “Kur lëmosha është e tepërt, shenjtori është i dyshimtë” . Këlyshët e racës së pastër, të cilët shiten nga 2,000 R$ deri në 6,000 R$ nga mbarështues seriozë, po DHURohen? Dhe mbi të, në internet?

– Mos i depononi asnjë shumë personit që po dhuron qentë. Mos ia kaloni të dhënat tuaja personale këtij personi.

Shiko gjithashtu: Para dhe pas: 13 foto tregojnë se sa i mirë mund të jetë adoptimi për qentë e braktisur

Djema, qentë e racës së pastër që DHUROHEN janë zakonisht qen me probleme shëndetësore që kanë qenëtë braktisur nga kujdestarët e tyre. Ose edhe dikush i papërgatitur që bleu, për shembull, një Labrador për një apartament dhe u pendua. Në përgjithësi, kushdo që dëshiron një qen të racës së pastër duhet të kërkojë një mbarështues serioz. Ka shumë muta që presin për një shtëpi të dashur, pse nuk e adoptoni një të tillë?
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.