Bimë toksike për qentë

Bimë toksike për qentë
Ruben Taylor

Shumë njerëz kanë qen në oborret e shtëpisë, fermat dhe fermat. Por ajo që njerëzit nuk e dinë është se disa bimë mund të helmojnë qentë tanë, madje mund të çojnë në vdekje.

Kontrolloni nëse keni ndonjë nga këto bimë në shtëpi dhe hidhni ato menjëherë në mënyrë që qeni juaj të mos jetë në rrezik të gëlltitjes së tyre.

Kontrollo edhe:

– 25 ushqime toksike për qentë

– Perime të ndaluara për qentë

– Ilaçet e ndaluara njerëzore për qentë

Alamanda (Allamanda cathartica) – Pjesa toksike është fara.

Anthurium (Anthurium sp) – Pjesët toksike janë gjethet, kërcelli dhe lateksi.

Arnica (Arnica Montana) – Pjesa toksike është fara.

Rue (Ruta graveolens) – Pjesa toksike është e gjithë bima.

Lajthitë (Euphorbia tirucalli L.) – Pjesa toksike është e gjithë bima

Belladonna (Atropa belladona) – Pjesët toksike janë lulja dhe gjethet. – antidot: fizostigmina salicilate.

Sqepi i papagallit (Euphorbia pulcherrima Wiild.) – Pjesa toksike është e gjithë bima.

Buxinho (Buxus sempervires) – Pjesa toksike janë gjethet .

Shiko gjithashtu: 9 gabimet që bëjnë tutorët kur kujdesen për qentë

Askush nuk mund të më përballojë (Dieffenbachia spp) – Pjesët toksike janë gjethet dhe kërcelli.

Gotë qumësht (Zantedeschia aethiopica Spreng.) – E gjithë bima është toksike.

Kurora e Krishtit (Euphorbia milii) – Pjesa toksike është lateksi.

Brunja e Adamit (delikatesë Monstera) – Pjesët toksike janë gjethet, kërcelli dhe lateksi.

Croton(Codieaeum variegatum) – Pjesa toksike është fara.

Dhelpra (Digitalis purpurea) – Pjesa toksike është lulja dhe gjethet.

Shpata e Shën Gjergjit (Sansevieria trifasciata) – Toksiku Një pjesë është e gjithë bima.

Oleander (Nerium oleander) – Pjesa toksike është e gjithë bima.

Oleander me gjemba (Delphinium spp) – Pjesa toksike është fara.

0> Hibiscus (Hibiscus) – Pjesa toksike janë lulet dhe gjethet.

Shiko gjithashtu: Strabizmi: qen me sy të kryqëzuar - Gjithçka për Qentë

Ficus (Ficus spp) – Pjesa toksike është lateksi.

Mango jasemini (Plumeria rubra) – Toksik pjesët janë lulja dhe lateksi.

Boa (Epipremnun pinnatum) – Pjesët toksike janë gjethet, kërcelli dhe lateksi.

Zambaku i paqes (Spathiphylum wallisii) – Pjesët toksike janë gjethet, kërcelli dhe lateksi.

Bima e kastorit (Ricinus communis) – Pjesa toksike është fara.

Syri i dhisë (Abrus precatorius) – Pjesa toksike është fara.

Pisha. arra paraguajane (Jatropha curcas) – Pjesët toksike janë fara dhe fruti.

Pisha vjollce (Jatropha curcas L.) – Pjesët toksike janë gjethet dhe frutat.

Fjala e bardhë (Datura suaveolens) – Pjesa toksike është fara.

Fjala e purpurt (Datura metel) – Pjesa toksike është fara.

Fern (Nephrolepis polypodium). Ka disa lloje fieresh dhe emra të tjerë shkencorë. Ky është vetëm një shembull, ato janë të gjitha toksike. – Pjesa toksike janë gjethet.

Taioba brava (Colocasia antiquorum Schott) – Pjesa toksike është e tërabimë.

Tinhorão (Caladium bicolor) – Pjesa toksike është e gjithë bima.

Vinca (Vinca major) – Pjesët toksike janë lulja dhe gjethet.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.