Gjithçka rreth Qenit të Gjedheve Australiane

Gjithçka rreth Qenit të Gjedheve Australiane
Ruben Taylor

Qeni Australian Cattle Dog është super inteligjent dhe besnik ndaj pronarit të tij. Shumë janë të apasionuar pas kësaj race që ka nevojë për shumë stërvitje për të qenë të lumtur. Një emër popullor për racën është Heeler blu, i cili në fakt është një nga ngjyrat e veshjes së saj.

Familja: Herding, Raising

AKC Group: Shepherds

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth Racës Boston Terrier

Zona e ​​Origjina: Australi

Funksioni origjinal: Livestock

Madhësia mesatare e mashkullit: Lartësia: 45-50 cm, Pesha: 15-20 kg

Madhësia mesatare e mashkullit: femër: Lartësia : 43-48 cm, Pesha: 15-20 kg

Emrat e tjerë: thembra Queensland, thembra blu/e kuqe

Pozicioni i renditjes së inteligjencës: Pozicioni i 10-të

Standardi i racës: kontrolloni këtu

Energjia
Më pëlqen të luaj lojëra
Miqësi me qentë e tjerë
Miqësi me të huajt
Miqësi me kafshët e tjera
Mbrojtje
Toleranca ndaj nxehtësisë
Toleranca ndaj të ftohtit
Nevoja për ushtrim
Lidhja me pronarin
Lehtësia e trajnimit
Roja
Higjiena kujdesi për qenin

Origjina dhe historia e racës

Në vitet e para Nga vitet 1800, zona të mëdha toka në Australi u bë e disponueshme për rritjen e bagëtive. Bagëtitë e rritura në këto troje ishin bërë aq të egra dhe të padisiplinuara saracat tradicionale evropiane që kishin qenë të dobishme në zbutjen e bagëtive nuk ishin më të përshtatshme për këtë punë. Duhej një qen që mund të përballonte distanca të gjata në terrene të vështira në vapë dhe të kontrollonte bagëtinë pa leh (gjë që shërbente vetëm për ta bërë bagëtinë edhe më të egër). Në 1840, një burrë i quajtur Hall kaloi disa Collies Blue Smooth Highland me Dingos duke prodhuar një lloj të njohur si Heelers. Një mashkull veçanërisht i rëndësishëm ishte një qen i quajtur Bentleydog, i cili besohet të jetë përgjegjës për njollën e bardhë që gjendet në kokën e Qenve të Cattle Australian të sotëm. Mbarështues të tjerë kryqëzuan Heelers e tyre me raca të tjera, duke përfshirë Bull Terrier, Dalmatian dhe më vonë Kelpie me ngjyrë të zezë, një racë e qenve të bagëtive të deleve. Rezultati ishte një qen me instinktet e tufës së Collie dhe Kelpie; ashpërsia dhe stili i qetë i Dingos; dhe sensi i përbashkët dhe instinkti mbrojtës i dalmatit, të gjitha me një stil palltoje me model. Ndërsa qentë u bënë jetik për industrinë blegtorale të Queensland, ata fituan emrin Queensland Blue Heeler. Më vonë ata u bënë të njohur si Heeler Australian, dhe më në fund Qeni Australian Cattle. Në 1897 u krijua një standard për racën me theks në tiparet e saj Dingo. Qenit Australian Cattle iu desh shumë kohë për të mbërritur në Amerikë, ndoshta për shkak të ngjashmërisë së tij me racat e barinjve tashmë.themeluar. Kur iu dha rasti, ai tregoi vlerën e tij dhe u pranua shumë mirë si bari dhe si kafshë shtëpiake. AKC e njohu racën në vitin 1980, dhe që atëherë ai është bërë një qen show shumë i aftë, pa humbur funksionet e tij kryesore.

Temperamenti Australian Cattle Dog

Inteligjent, rezistent, i pavarur , me vullnet të fortë, energjik dhe të palodhur: këto janë tiparet kryesore të një bariu të bagëtive dhe ato janë tiparet e Qenit Australian Cattle. Ky qen ka nevojë për një profesion ose ai do të gjejë diçka për të bërë vetë. Duke pasur parasysh sfidat mendore dhe ushtrimet e rënda fizike çdo ditë, ai është një nga qentë më të bindur dhe një shoqërues shembullor në aventura. Ai ka prirjen të thithë nga thembra e fëmijëve që vrapojnë.

Si të stërvitni dhe edukoni në mënyrë perfekte një qen

Mënyra më e mirë për ju për të rritur një qen është nëpërmjet Mbarështimit gjithëpërfshirës . Qeni juaj do të jetë:

i qetë

Sjellet

i bindur

pa ankth

pa stres

Pa zhgënjim

Më i shëndetshëm

Ju do të jeni në gjendje të eliminoni problemet e sjelljes së qenit tuaj në një mënyrë empatike, respektuese dhe pozitive:

– urinoni jashtë vend

– lëpirja e putrave

– posesiviteti me sendet dhe njerëzit

– injorimi i komandave dhe rregullave

– lehja e tepërt

– dhe shumë më tepër!

Kliko këtu për ta ditur këtëmetodë revolucionare që do të ndryshojë jetën e qenit tuaj (dhe tuajën gjithashtu).

Si të kujdeseni për një qen australian të gjedheve

Qeni Australian Cattle Dog u krijua për të qenë aktiv dhe i palodhur. Ai ka nevojë për shumë aktivitet fizik dhe mendor, shumë më tepër sesa një ecje e thjeshtë me zinxhir. Një vrap i mirë ose një stërvitje e gjatë, së bashku me klasat e bindjes dhe sfida të tjera intelektuale, janë thelbësore çdo ditë. Qeni i Gjedheve Australiane është më i lumtur kur ka disa punë për të bërë. Qeni Australian Cattle duhet të krehet ose krehet çdo javë për të hequr qimet e vdekura.

Shiko gjithashtu: emra për qentë
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.