Gjithçka rreth racës Fila Brasileiro

Gjithçka rreth racës Fila Brasileiro
Ruben Taylor

Familja: qen roje

Zona e origjinës: Brazil

Roli origjinal: qen roje

Madhësia mesatare:

Lartësia: 75cm; Pesha: 70 kg

Emra të tjerë: asnjë

Pozicioni i renditjes së inteligjencës: N/A

Standardi i racës: kontrolloni këtu

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth racës qimedredhur
Energjia
Më pëlqen të luaj lojëra
Miqësi me qentë e tjerë
Miqësi me të huaj
Miqësia me kafshët e tjera
Mbrojtja
Toleranca ndaj nxehtësisë
Toleranca ndaj të ftohtit
Nevoja për ushtrim
Lidhja me pronarin
Lehtësia e trajnimit
Roja
Kujdesi për higjienën e qenit

Origjina dhe historia e racës

Fila Brasileiro, siç thotë emri, është një racë e krijuar në Brazili. Ai është një përzierje e qenve të deleve, mastifëve, bulldogëve dhe gjaqeve, të cilët u sollën nga kolonët portugez. Ato përdoreshin për të grumbulluar bagëti, për të mbrojtur shtëpitë (qen roje), për të gjuajtur mace të mëdha dhe për të ndihmuar policinë.

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth racës Bullmastiff

Temperamenti i Fila Brasileiro

Fila Brasileiro është shumë i vendosur, i guximshëm dhe mund të jetë mjaft e ashpër. Ata mund të jenë të urtë dhe shumë të bindur me pronarët dhe familjen e tyre dhe janë shumë tolerantë ndaj fëmijëve. Është një qen qëe do shoqërinë e mësuesit dhe gjithmonë përpiqet të jetë bashkë. Një nga pikat më të habitshme të Filasit është neveria e tyre ndaj të huajve. Kjo është arsyeja pse ata janë qen roje të shkëlqyer.

Filas janë mbrojtës të tufave (domethënë familja që i rrit) dhe për këtë arsye duhet të edukohen që në moshë të vogël. Rreth 7 muaj ata tashmë kanë filluar të tregojnë potencial për të ruajtur. Duke qenë se janë qen shumë të mëdhenj dhe shumë të fortë, është e rëndësishme që tutorët të kenë një dorë të fortë dhe të tregojnë lidership që në moshë shumë të hershme, në mënyrë që qeni të bëhet i bindur dhe të respektojë tutorët.

Ata janë shumë inteligjentë dhe priren të mësojnë lehtësisht mësimet e tutorëve. Kini kujdes të mos jeni shumë të ngurtë në korrigjimet kur Fila Brasileiro bën diçka të gabuar, pasi ata mund të bëhen pak kokëfortë dhe ta bëjnë stërvitjen të vështirë.

Si të kujdeseni për një Fila Brasileiro

Filas, si të gjithë qentë, kanë nevojë për shëtitje të përditshme. Mund të ecni rreth 40 minuta në ditë me të. Pallto është e lehtë për t'u mirëmbajtur, por rekomandohet larja një herë në javë. Banjat mund të jenë mujore, përveç nëse qeni bën ndonjë aktivitet ku bëhet shumë pis. Rruajtja nuk është e nevojshme.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.