Pse qenit i duhet kaq shumë jashtëqitje?

Pse qenit i duhet kaq shumë jashtëqitje?
Ruben Taylor

E keni pyetur ndonjëherë veten pse qenit tuaj i duhet kaq shumë kohë për të jashtëqitur? Apo sepse ai vazhdon t'i bëjë ato xhiro të vogla përpara? A do të thotë kjo gjë? Shikoni këshilla të tjera për psikologjinë e qenve këtu.

Për qentë, derdhja jashtë është më shumë sesa thjesht të lehtësojë një nevojë. Kjo është arsyeja pse ata marrin kaq shumë kohë duke nuhatur përreth dhe për të gjetur vendin e përsosur për ta bërë këtë. Është një mënyrë që ata të përcaktojnë territorin e tyre dhe të eliminojnë erën e qenve të tjerë që kanë kaluar. Ndërsa urina është forma më e zakonshme e "komunikimit" kur qentë bëjnë jashtëqitje, presioni mbi gjëndrat në anus mund të bëjë që këto gjëndra të eliminojnë një erë specifike në jashtëqitjen. Qentë gjithashtu shtypin mbi këto gjëndra kur janë të frikësuar, kështu që jashtëqitjet ndonjëherë mund t'i paralajmërojnë qentë e tjerë për rrezik.

Por pse qentë bëjnë një mijë rrotullime përpara se të kullojnë më në fund? Mjeku. Zangara, nga Spitali i Kafshëve Roosevelt, në NY, shpjegon arsyet e kësaj “valleje”.

1. Pse qentë ecin në rrathë para se të derdhen?

A. Duke qarkuar dhe inspektuar zonën, qentë e bëjnë atë zonë të rehatshme dhe të sigurt për ta për t'u qetësuar, por jo të gjithë qentë e bëjnë këtë.

2. Pse disa qen bëjnë jashtëqitjen duke qëndruar në këmbë dhe të tjerë ecin përreth ndërsa bëjnë jashtëqitje?

A. Disa ecin gjatë defekimit për të lehtësuar daljen efeçet. Të tjerët e bëjnë atë një sjellje të çuditshme.

Shiko gjithashtu: Dallimet midis Shih Tzu dhe Lhasa Apso

3. Përveç shënjimit të territorit, a ka ndonjë arsye tjetër pse qenve u duhet kaq shumë kohë për të gjetur vendin e përsosur?

A. Përveç përcaktimit të territorit, qentë komunikojnë me njëri-tjetrin përmes urinimit dhe jashtëqitjes. Lënia e urinës ose jashtëqitjes në një vend është si të lini një kartëvizitë: “Isha këtu”.

4. A duhet të shqetësohem nëse qenit tim i duhet kaq shumë jashtëqitje?

Nëse qenit tuaj i duhet një kohë e gjatë për të defekuar, kjo mund të jetë një shenjë e kapsllëkut. Mund të jetë acarim, stres apo edhe një problem më serioz si bllokimi i zorrëve, tumori ose hernia. Është gjithmonë mirë ta çoni te veterineri dhe ta raportoni problemin.

5. A ka ndonjë gjë që mund të bëj për ta bërë qenin tim të jashtëqitet më shpejt?

Mund të provoni ta shëtisni qenin tuaj rreth 20-30 minuta pas një vakti, që zakonisht është kur ai do të ndjejë dëshirën për të jashtëqitur "duke shkuar në banjë".

Shiko gjithashtu: Gjithçka rreth racës së Bariut Gjerman (Kepi i Zi).Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.