Si ta merrni qenin në aeroplan

Si ta merrni qenin në aeroplan
Ruben Taylor

Udhëtimi me kafshë shtëpiake është gjithnjë e më i zakonshëm. Megjithatë, me kërkesat e ndryshme nga linjat ajrore dhe ligjet e çdo vendi për hyrjen e kafshëve, është normale të jeni të hutuar se si ta merrni kafshën tuaj me vete. Kemi marrë disa emaile nga njerëz me pyetje se si ta çojmë kafshën në transportin ajror.

Mos u shqetësoni, ne jemi këtu për t'iu përgjigjur këtyre pyetjeve! Disa vende nuk i lejojnë kafshët shtëpiake të hyjnë pa karantinë. Megjithatë, në destinacione të tjera, nëse qeni ka kartën e vaksinimit, çipin e identifikimit (për disa destinacione), certifikatën shëndetësore nga veterineri dhe të gjitha dokumentet e tjera të kërkuara nga linja ajrore, qeni juaj është i lirë të fluturojë me ju! Dhe gjëja më e mirë është se shumica e linjave ajrore lejojnë qen dhe mace të vogla në kabinë (deri në 10 kg duke përfshirë lukunin/këllëfin).

Është e rëndësishme të mbani mend se shumica e linjave ajrore nuk mbajnë brachycephalic Racat (me hundë të shkurtër) për shkak të rrezikut për të patur probleme me frymëmarrjen gjatë fluturimeve. Në Brazil, TAM pranon të gjitha garat. Pandora erdhi me mua në kabinë, pasi ishte shumë e re.

Mos harroni të kontrolloni edhe rregullat e përgjithshme për hyrjen e kafshëve në vendin e destinacionit. Për të udhëtuar me qen dhe mace në Bashkimin Evropian, kafsha duhet të ketë një mikroçip elektronik dhe destinacione të tilla si Mbretëria e Bashkuar, Irlanda,Suedia dhe Malta, vendosin kushte shtesë shëndetësore. Për të zbuluar se cilat dokumente udhëtimi dhe certifikata shëndetësore kërkohen për secilin vend, ju rekomandojmë të konsultoheni me ambasadat e vendit të origjinës dhe destinacionit.

Dokumentet e nevojshme

Ashtu si ju, edhe kafsha juaj duhet të paraqesë disa dokumente për të udhëtuar. Një prej tyre është dëshmia e vaksinimit kundër tërbimit . Duke qenë se është një sëmundje e rëndë që cenon jo vetëm shëndetin e kafshëve, por edhe të njerëzve, vaksina është e detyrueshme për kafshët mbi tre muaj dhe duhet të jetë aplikuar më shumë se tridhjetë ditë më parë dhe më pak se

Një dokument tjetër është certifikata e inspektimit veterinar , ose certifikata shëndetësore , siç njihet gjithashtu. Kjo certifikatë është e nënshkruar nga një veteriner duke pretenduar se kafsha është ekzaminuar dhe nuk ka asnjë sëmundje. Për të qenë i vlefshëm në momentin e imbarkimit, dokumenti duhet të lëshohet maksimumi dhjetë ditë përpara udhëtimit.

Së fundi është e nevojshme të paraqitet certifikata e ambientimit. Qëllimi i kësaj certifikate është të vërtetojë se kafsha mund të ekspozohet ndaj temperaturave ekstreme pa dëmtuar shëndetin e saj. Ky dokument nuk është i detyrueshëm dhe kërkohet vetëm nga disa linja ajrore.

Si të transportoni qenin tuaj në aeroplan

Kur rezervoni biletat tuaja të linjës ajrore, kontrolloni me agjencinë e kontraktuar për disponueshmërinë për të udhëtuar mekafshëve. Disa kompani zakonisht paguajnë tarifa shtesë dhe disa të tjera ofrojnë hapësira vetëm për pasagjerët që bëjnë një rezervim paraprak. Gjithashtu, nëse kompania në fjalë nuk ofron kuti transporti për kafshën tuaj, ju duhet të siguroni një të tillë. Nëse kafsha juaj peshon më pak se 10 kg (përfshirë kutinë e transportit), mund të shkojë me ju në kabinë, por kini parasysh madhësinë e kutisë së transportit, pasi linjat ajrore janë shumë të kufizuara në këtë drejtim.

Zgjidhni një kuti që strehon rehat kafshën, duke e lejuar atë të lëvizë. Në mënyrë që kafsha juaj të udhëtojë me ju, kutia duhet të vendoset nën sediljen para jush (kontrolloni madhësinë maksimale të kutisë për kabinën në faqet e internetit të kompanive). Prandaj, vetëm racat e vogla pranohen në aeroplan. Të tjerat transportohen së bashku me ngarkesën, nëse linja ajrore ofron këtë lloj shërbimi. Duke kujtuar se pesha e kutisë + kafshës nuk mund të kalojë 10 kg.

Një detaj tjetër në lidhje me vendin ku do të transportohet kafsha juaj është se kutitë duhet të kenë ndarje të fiksuara për ujë dhe ushqim.

Shtesë. këshilla

Për ta bërë udhëtimin tuaj sa më të qetë, ndiqni rekomandimet e mëposhtme:

Shiko gjithashtu: Këshilla për ta mbajtur qenin tuaj brenda

– Mos udhëtoni me femra në fazën e shtatzënisë, pasi lëvizja mund t'i frikësojë ato;

– Mos udhëtoni me kafshë shumë të reja ose shumë të vjetra.të moshuarit, pasi që të dy kërkojnë kujdes më të veçantë dhe mund të ndihen të parehatshëm gjatë fluturimeve;

– Merrni lodra, të tilla si topa ose kocka gome për këlyshët që do të argëtohen gjatë udhëtimit;

– Gjatë ndalesave , lëreni kafshën tuaj të ecë pak në mënyrë që të mund të djegë energji ose të lëvizë akoma pak pas një periudhe të gjatë pushimi.

Shiko gjithashtu: A mund të hanë qentë mango?

Informacione për linjën ajrore

Çdo linjë ajrore ka rregullat dhe tarifat e veta. Këto tarifa ndryshojnë me kalimin e viteve, kështu që ne preferojmë të mos i vendosim vlerat këtu dhe të sugjerojmë që të hyni në faqen e internetit të çdo kompanie ajrore për të kontrolluar rregullat, tarifat dhe më shumë detaje rreth transportit të kafshëve.

Artikulli i ofruar me dashamirësi nga SkyScanner dhe i plotësuar nga Tudo Sobre Cachorros.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.