Si të zbërtheni leshin dhe të hiqni nyjet

Si të zbërtheni leshin dhe të hiqni nyjet
Ruben Taylor

Palltoja, veçanërisht te kafshët me flokë të gjatë, natyrisht ka tendencë të ketë nyje të vogla dhe lëmsh ​​të shkaktuara nga aktivitetet e përditshme të kafshës. Këto qime bashkohen me qimet e vdekura së bashku me mbeturinat si pluhuri, grimcat nga mjedisi etj. Ndërsa nyjet rriten, qimet rreth nyjave mblidhen dhe tërheqin lëkurën e kafshës, duke shkaktuar shqetësim dhe ndonjëherë edhe dhimbje.

Shihni se cila furçë është ideale për çdo lloj qimesh dhe mësoni si ta lani qenin tuaj në mënyrë korrekte për të shmangur nyje.

Aty ku formohen zakonisht nyjet:

– Pas veshëve

Shiko gjithashtu: Eutanazia - kur është e nevojshme të eutanizohet qeni

– Ndërmjet veshëve këmbët e pasme

– Përgjatë gunga e kafshës

– Në ijë

– Nën këmbët e përparme

– Në qafë

Kur larja ose krehja nuk është rutinë, ngatërresat bëhen më të mëdha dhe lëkura mund të tërhiqet pothuajse vazhdimisht. Sa herë që kafsha laget, nyjet bëhen më të forta, duke e bërë atë edhe më të dhimbshme për kafshën. Lëkura mund të irritohet dhe madje mund të shfaqen ulçera për shkak të tërheqjes së vazhdueshme të flokëve. Shumë herë nyjet janë aq të mëdha sa është pothuajse e pamundur t'i presësh me gërshërë të mprehtë sepse ato ishin shumë afër lëkurës.

Si të hiqni nyjet nga qimet e qenit

Një nga arsyet fakti që mbarështuesit e kafshëve shmangin rregullimin e kafshëve të tyre është që të përballen me qimet e lyera. Si rregull, qimet e lyera më të mëdha sese maja e gishtit kërkon vëmendje të veçantë. Lëkura e kafshës suaj është delikate dhe më e hollë se e juaja, kështu që nëse kafsha juaj ka nevojë t'i heqë vazhdimisht këto lëmsh, është më mirë të konsultoheni me një profesionist.

Shiko gjithashtu: Qeni ha shumë shpejt? Është e mundur të hani më ngadalë

Pjerrësirat e vogla mund të hiqen me një grabujë ose një mistri. Ato më të mëdhatë me më shumë qime duhen hequr me gërshërë. Kujdesu! Është e lehtë për të prerë lëkurën e kafshës suaj.

1. Fillimisht shikoni ku janë nyjet dhe pastroni përreth për të hequr qimet e lëshuara

2. Përdorimi një grabujë ose grabujë, ngadalë punoni rreth nyjeve dhe zgjidhini ato pak nga pak sa më shumë që të jetë e mundur.

3. Jini të durueshëm dhe të vëmendshëm ndaj rehatisë së kafshës. Mos u mundoni ta hiqni plotësisht nyjën direkt me duar

4. Disa nyje duken më keq se sa janë në të vërtetë, për faktin se mund të mos i kenë hequr flokët poshtë. Këto janë të lehta për t'u rregulluar. Shtrëngoni shtresën e jashtme me një shkrirës dhe krehni flokët e poshtëm.

Kujdes: kafshët me nyje më të mëdha, nyje afër lëkurës ose ato që shkaktojnë shqetësime ekstreme duhet të hiqen nga një profesionist i specializuar. . Çoje te veterineri ose në një dyqan kafshësh me banjë dhe kujdes.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.