Qeni ha shumë shpejt? Është e mundur të hani më ngadalë

Qeni ha shumë shpejt? Është e mundur të hani më ngadalë
Ruben Taylor

Disa qen hanë shumë shpejt, por zakonisht kjo nuk do të thotë uri, por sjellje obsesive rreth ushqimit. Një çështje psikologjike që e bën atë të hajë shumë shpejt, qoftë nga instinkti (në mënyrë që "konkurrenti" të mos i marrë ushqimin) ose nga ankthi.

Ngrënia shumë e shpejtë mund të çojë në disa probleme shëndetësore për qenin. të tilla si:

– gazi

– të vjella menjëherë pas ngrënies

– tretje e dobët

Fatmirësisht, ky problem është i mundur të shmanget me teknika të ndryshme dhe zakonisht është një çështje shumë e lehtë për t'u zgjidhur. Do të ishte interesante për ju të shikoni artikullin: Si ta ushqeni qenin tuaj.

1. Shmangni mjediset e trazuara

Mjediset shumë të trazuara me shumë lëvizje të njerëzve e bëjnë qenin më ankth dhe përfundon duke ngrënë më shpejt.

Shiko gjithashtu: Si të ndëshkoni një qen: a është e drejtë ta lini qenin në tokë?

2. Ndani qentë

Shiko gjithashtu: Qentë duhet të punojnë

Nëse keni më shumë se një qen, ushqeni ata në dhoma të veçanta.

3. Mos e shpërbleni ankthin

Nëse kur e vendosni ushqimin në tenxhere vëreni se qeni juaj po kërcen, i trazuar ose po leh, mos i jepni ushqimin për ta qetësuar. Në vend të kësaj, prisni që ai të qetësohet vetë (për shembull, uluni përballë jush për të pritur ushqimin e tij) dhe vetëm atëherë jepini tenxheren.

4. Mos e bëni kohën e vaktit një moment të madh

Në kohën e ngrënies, thjesht merrni tenxheren, vendosni ushqimin dhe ia ofroni qenit. Kur keni një festë të madhe, përdorni një ton tjetërme zë ose i shqetësuar, qeni bëhet edhe më i shqetësuar.

5. Ndani vaktin në 2 ose 3

Në vend që të jepni vetëm 1 herë në ditë, ndajeni porcionin dhe ofroni të njëjtën sasi ditore në porcione më të vogla, për shembull, në mëngjes dhe në mbrëmje. Në këtë mënyrë ju e pengoni atë të jetë i uritur kur është koha për të ngrënë.

6. Përdorni një ushqyes të ngadaltë

Ushqyesi i ngadalshëm është një shpikje e shkëlqyer për ata qen që hanë shumë shpejt. Ndërsa shpërndan ushqimin, qeni duhet të shmangë "pengesat" për të marrë ushqimin, gjë që e bën kohën e vaktit më të qetë dhe më të ngadaltë.

Blini këtu.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.