Zarzavate dhe perime te Ndaluara per qen

Zarzavate dhe perime te Ndaluara per qen
Ruben Taylor

Ne kemi folur tashmë për ushqimin toksik për qentë në faqen tonë të internetit dhe gjithashtu që nuk duhet t'i jepni kurrë çokollatë qenit tuaj. Ne po ju japim gjithmonë këshilla ushqimore, si ndryshimi në racione, si të ndryshoni ushqimin e qenit tuaj dhe si ta bëni atë të hajë më ngadalë.

Tani do t'ju prezantojmë me perimet dhe perimet që qeni juaj nuk duhet t'i hajë dhe arsyet për këtë. Shihni gjithashtu listën se çfarë mund të hajë qeni juaj.

Kujdesuni mirë për qenin tuaj, ai e meriton!

Shikoni më poshtë pse qentë nuk duhet t'i konsumojnë këto ushqime.

1. Gjethet dhe kërcelli i bimëve

Kërcelli dhe gjethet e perimeve nuk janë të mira për qentë dhe mund të shkaktojnë dëme në organizëm. Sa herë që dëshironi të ofroni ndonjë nga këto perime, hiqni kërcellin dhe bimët.

Shiko gjithashtu: Fushata tregon trupin e matricave të qenit, të detyruar të shumohen në mënyrë të përsëritur

2. Piperi

Përveç që speci djeg gojën e qenit, mund të shkaktojë gastrit. Ikni prej saj.

3. Domatja jeshile

Domatet jeshile nuk janë një lloj domateje tjetër, ato janë thjesht domate normale që nuk janë pjekur ende. Qentë në ferma dhe ferma shpesh hanë këto domate për shkak të aksesit të tyre të lehtë. Ky frut, kur është i gjelbër, mund të shkaktojë aritmi kardiake, vështirësi në frymëmarrje, pështymë të bollshme, diarre dhe madje edhe të vjella. Nëse jetoni në një zonë ku keni bimë domate, rrethojini ato në mënyrë që qentë të mos mund të hyjnë brenda.

4. Lakër patate

Lakër patatepatatet ndikojnë në sistemin nervor qendror të qenit dhe mund të shkaktojnë probleme të ndryshme gastroenterike te qentë.

5. Qepa

Qepët përmbajnë një substancë të quajtur n-propil disulfid. Tek qentë, ajo shkatërron qelizat e kuqe të gjakut, duke shkaktuar anemi të rëndë, ndonjëherë që kërkon transfuzion gjaku.

Shiko gjithashtu: Parvovirus i qenit

6. Patatet e papërpunuara

Patatja e papërpunuar përmban solaninë, e cila mund të jetë toksike për qentë. Nëse dëshironi t'i jepni patate qenit tuaj, gatuajini mirë.

7. Patatet jeshile

Patatja jeshile gjithashtu përmban solaninë dhe nuk duhet t'u ushqehet qenve ose të gatuhet.

8. Cassava brava

Ka dy lloje të kasave: e egër dhe mansa. Manioku i egër nuk duhet të konsumohet as nga njerëzit. Nëse një qen ha kasavë të egër, mund të ketë të përziera, probleme gastrointestinale, të vjella, dhimbje barku, diarre, midriazë, cianozë, probleme me zemrën etj. Në shumicën e rasteve kafsha ngordh.

9. Hudhra

Përveç që nuk ka erë apo shije të këndshme për qentë, hudhra, ashtu si qepa, përmban edhe disulfid kalciumi.n-propil dhe nuk duhet t'u jepet qenve në asnjë rrethanë.

Shihni këtu perimet që mund të hajë qeni juaj.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.