A mund ta lëmë qenin të lëpijë gojën tonë?

A mund ta lëmë qenin të lëpijë gojën tonë?
Ruben Taylor

Disa qen u pëlqen të lëpijnë më shumë se të tjerët, ky është një fakt. Ne i quajmë me dashamirësi qentë që duan të lëpijnë "puthës". Qentë më pak dominues dhe më të nënshtruar priren të lëpijnë më shumë se qentë më dominues dhe jo të nënshtruar, pasi lëpirja është një sinjal për të kërkuar miratim. Qeni lëpin pronarin e tij, normalisht, për të marrë miratimin e tij dhe për të kërkuar pranimin në tufë. Shihni këtu artikullin e plotë se pse qentë lëpijnë.

Shkencëtarët nga Universiteti i Arizonës, në Shtetet e Bashkuara, duan të vërtetojnë se lënia e qenit të lëpijë gojën tonë është e mirë për shëndetin. Ata besojnë se mikroorganizmat nga zorrët e një qeni mund të kenë efekte pozitive në trupin e pronarëve të tyre.

Këta shkencëtarë po rekrutojnë vullnetarë për të marrë pjesë në studimin që do të testojë këtë teori. Ky studim do të fokusohet kryesisht në efektin që qentë kanë në shëndetin e njerëzve mbi 50 vjeç. Çdo pjesëmarrës do të mbajë një qen për tre muaj në shtëpi.

Sistemi tretës i njeriut ka 500 lloje bakteresh, të mira dhe të këqija. Probiotikët, për shembull, janë mikroorganizma që ndihmojnë në mbajtjen e florës së zorrëve të shëndetshme dhe lehtësojnë tretjen.

Në hulumtim, shkencëtarët do të vlerësojnë nëse të jetuarit me një qen (dhe marrja e puthjeve prej tyre) inkurajon rritjen e baktereve të mira në zorrët dhe nëse kjo do të mjaftonte për të përmirësuar shëndetin fizik dhe mendor tëtë moshuar. Le të presim me padurim rezultatin!

Si të edukoni dhe rritni një qen në mënyrë perfekte

Metoda më e mirë për ju për të edukuar një qen është nëpërmjet Mbarështimit Gjithëpërfshirës . Qeni juaj do të jetë:

i qetë

Sjellet

i bindur

Shiko gjithashtu: Si i zgjedhin qentë cilët qen u pëlqejnë apo urrejnë?

pa ankth

pa stres

Pa frustrim

Më i shëndetshëm

Ju do të jeni në gjendje të eliminoni problemet e sjelljes së qenit tuaj në një mënyrë empatike, respektuese dhe pozitive:

– urinoni jashtë vend

– lëpirja e putrave

– posesiviteti me sendet dhe njerëzit

Shiko gjithashtu: Si të shpëtojmë nga pleshtat tek qentë

– injorimi i komandave dhe rregullave

– lehja e tepërt

– dhe shumë më tepër!

Kliko këtu për të mësuar rreth kësaj metode revolucionare që do të ndryshojë jetën e qenit tuaj (dhe tuajën gjithashtu).
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.