Rënia dhe rënia e flokëve tek qentë

Rënia dhe rënia e flokëve tek qentë
Ruben Taylor

Shumë njerëz ankohen për rënia e flokëve te qentë . Disa njerëz mendojnë se qentë me flokë lëshojnë më shumë qime, por ja ku e kanë gabim. Qentë me flokë të shkurtër (të cilët nuk kanë nevojë të priten) derdhin shumë më tepër se qentë me flokë të gjatë. Për shembull: Pinscher, Whippet, Beagle, Fox Paulistinha, Weimaraner, Pointer, Pug, Labrador, French Bulldog, English Bulldog mes racave të tjera heqin shumë më tepër qime. Ata që i kanë këto raca në shtëpi kanë një pamje të qartë se po, ata lëshojnë shumë qime normalisht.

Racat e qenve me qime mesatare dhe nënshtresa të dendur gjithashtu kanë tendencë të heqin shumë qime. Për shembull: German Shepherd, Siberian Husky, Chow Chow, Akita dhe Samoyed.

Shiko gjithashtu: Pse duhet të ec me qenin tim - Rëndësia e të ecurit me qenin tim

Racat që lëshojnë më pak qime nëpër shtëpi janë ato me flokë të gjatë që kanë nevojë për prerje, pasi flokët kanë rritje të vazhdueshme ( ata nuk ndalojnë së rrituri). Ata janë: qimedredhura, malteze, Yorkshire, Lhasa Apso, Shih Tzu, Bichon Frisé. Ata praktikisht nuk i lëshojnë flokët në asnjë kohë të vitit.

Shikoni videon me dermatologen veterinere Michelle Camargo duke shpjeguar rreth rënies së flokëve:

Zakonisht, të gjitha racat që ato bëni dy shkëmbime në vit, të cilat bëhen në pranverë dhe në vjeshtë. Në pranverë, sepse leshi zëvendësohet me lesh më të hollë për verën. Dhe në vjeshtë është lesh më i trashë, për t'u përgatitur për dimër. Ndërsa ne jetojmë në Brazil dhe stinët jojanë shumë të përcaktuara, qentë përfundojnë me rënie të flokëve gjatë gjithë vitit, por është më intensive në prill/maj dhe shtator/tetor.

Në rënien normale të vitit, siç u përmend më lart, qimet nuk kanë të meta. , kafsha nuk gërvisht veten dhe nuk ka plagë në lëkurë. Flokët e vjetër po bien dhe lindja e re në të njëjtën kohë, kështu që nuk shohim asnjë të metë në pallton e qenit.

Shihni këtu racat që derdhen më shumë dhe ato që humbasin më pak:

Shkaqet e rënies së flokëve

Rënia e përgjithësuar e flokëve Shkaqe të tjera për rënien e tepërt të flokëve janë: stresi, sëmundje sistematike, kequshqyerja ose dieta joadekuate, alergjitë e kontaktit , infeksionet e lëkurës nga parazitët (pleshtat dhe rriqrat), infeksionet bakteriale, zgjebe dhe kërpudhat.

Në këto raste qeni do të ketë rënie të flokëve të lokalizuara ose të përgjithësuara.

Si të zgjidhet rënia e qime

Kur është rënia normale sezonale, ia vlen t'i bëni qenit një banjë javore dhe ta lani atë çdo ditë, në këtë mënyrë përshpejtoni rënien e qimeve dhe kohën që do t'ju marrë.

Nëse qeni ka të meta të lokalizuara ose të përgjithësuara, kërkoni një veteriner, pasi mund të jetë diçka serioze që duhet trajtuar.

Sëmundjet që mund të ndikojnë në rënien e flokëve tek qeni juaj

Nëse qeni juaj po shfaq të meta lesh dhe një rënie anormale, mund të jetë një shenjë e ndonjë gjendjeje ose sëmundjeje. Shikonimë poshtë:

Pleshti

Riqrat

Infeksioni i kërpudhave (Malassézia, për shembull)

Infeksion bakterial

Alergji ndaj ushqimit

Alergji ndaj produkteve të pastrimit

Alergji ndaj ilaçeve

Sëmundje të veshkave, mëlçisë ose tiroides

Shtatzënia (shtatzënia)

Shiko gjithashtu: Shtatzënia psikologjike në kurva

Dermatiti për shkak të lëpirjes

Kanceri

Djegia nga dielli

Qeni ideal për ata që vuajnë nga alergjia

Të sëmurët nga alergjitë duhet të zgjedhin qentë me flokë të gjatë që kanë nevojë për kujdes. Ndonëse janë më shumë punë sepse duhet të lahen çdo 2 ditë dhe të lahen çdo javë, përveç rruajtjes çdo dy javë, do të shihni që praktikisht nuk do të shihni qime në divan, në krevat dhe përreth shtëpisë.

Shihni këtu racat që kanë më pak qime.

Shihni këtu racat që derdhin më shumë qime.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.