Si ta trasni qenin

Si ta trasni qenin
Ruben Taylor

Para se të fillojmë të flasim për këtë, është e rëndësishme të dini se qeni juaj duhet të ketë një peshë ideale, as shumë të dobët dhe as shumë të trashë. Obeziteti i qenit është një problem serioz që mund të çojë në disa komplikime shëndetësore dhe të shkurtojë jetën e qenit tuaj.

Ashtu si ne njerëzit, shëndoshja nuk është çështje e të ngrënit më shumë kalori për të arritur këtë objektiv. Është e rëndësishme të keni ushqim CILËSOR për të shtuar peshë me shëndet dhe pa asnjë dëm për jetën. Prandaj, nëse e ushqeni qenin tuaj në mënyrë të gabuar, si për shembull, duke i dhënë ëmbëlsira, yndyrë (djathë) ose bukë, mund t'i bëni shumë dëm qenit tuaj dhe madje ta bëni atë diabetik. Shikoni këtu ushqimet toksike për qentë.

Shiko gjithashtu: Si të jepni ilaç të lëngshëm

Shihni më poshtë imazhin që tregon se si qeni juaj duhet të shikojë peshën ideale:

Arsyet pse qeni të të humbni peshë

Ushqim me cilësi të dobët

Është e rëndësishme që t'i jepni qenit tuaj një ushqim Super Premium. Racionet standarde dhe premium kanë më pak cilësi ushqyese dhe mund të mos plotësojnë të gjitha nevojat e qenit tuaj. Shikoni furnizimet Super Premium këtu.

Ushqim natyral i prodhuar keq

AN është një stil ushqimi i bërë me ushqim natyral në vend të ushqimit. Megjithatë, menyja duhet të hartohet nga një veteriner nutricionist dhe jo nga kreu i mësuesit. Pronarët zakonisht nuk e dinë se për çfarë lëndësh ushqyese ka nevojë qeni i tyre,kjo është arsyeja pse ndjekja mjekësore është shumë e rëndësishme.

Mbetjet e ushqimit

Shumë njerëz zëvendësojnë ushqimin me mbetje ushqimore, duke menduar se po bëjnë diçka të mirë për qenin . Por ushqimi ynë nuk është i përshtatshëm për qentë, ne kemi organizma të ndryshëm. Shikoni këtu pse nuk duhet t'i jepni ushqim të mbetur qenit tuaj.

Sëmundjet

Disa sëmundje i bëjnë qentë të humbin peshë ose të kenë vështirësi për të fituar peshë. Përpara se të dëshpëroheni, çoni qenin tuaj te veterineri për një kontroll të plotë dhe eliminoni çdo problem shëndetësor.

Refuzimi i ushqimit

Disa qen mund të sëmuren nga ushqimi dhe të refuzojnë të hanë. Refuzimi i ushqimit mund të jetë gjithashtu për shkak të dhimbjes, sëmundjes apo edhe nxehtësisë.

Shiko gjithashtu: 6 këshilla për ta lënë qenin vetëm në shtëpi

Shiko videon tonë më poshtë rreth qenve që sëmuren nga ushqimi dhe si ta zgjidhni këtë problem:
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.