Si të bëni një karrige me rrota për qen

Si të bëni një karrige me rrota për qen
Ruben Taylor

Dani Navarro pati një iniciativë të shkëlqyer për të krijuar një udhëzues hap pas hapi për të ndërtuar një karrige me rrota për qentë ose macet. Fatkeqësisht, shumë qen përfundojnë duke u bërë paraplegjikë si rezultat i displazisë apo edhe një dëmtimi të palcës kurrizore. Ne e kontaktuam atë dhe u autorizuam ta publikonim këtë hap pas hapi në faqen e internetit për ju. Për çdo pyetje, ju lutemi kontaktoni Danin, i cili është autori i kësaj metode: [email protected].

Materiali i përdorur:

01 metër barrel 3 inç nga 20 mm

02 rrota karrocash në panair

04 kthesa (bërryl)

06 “Ts”

04 kapele

01 tub i zam për tub PVC

01 bosht (nga një karrocë fëmijësh / karrocë fëmijësh / shufër hekuri)

Korboni i linjës së rrobave me afërsisht 36 centimetra në secilën anë

Gruri i gomës (e njëjta madhësi si kordonin e rrobave) – mund ta gjeni në dyqanet e pjesëve të ajrit të kondicionuar ( zorra e gazit mund të dëmtojë)

Lëkurë, shirit najloni ose pëlhurë për parzmoren e gjoksit

Si të montoni një karrige me rrota për qenin tuaj ose cat

Hapi 1

Për qentë që peshojnë afërsisht 7 kilogramë ne përdorim një tub 20 mm.

Ky është fillimi i karriges:

– Tub

– 2 bërryla tubash

– 6 T

Masni pjesën e pasme të qenit në një “drejtë ” mënyrë që pjesa e pasme e karriges të mos jetë shumë e madhe. Tuba duhet të pritensaktësisht të njëjtën gjatësi në mënyrë që karrigia të mos jetë e shtrembër. Kjo pjesë ku ndodhet shiriti matës është vendi ku do të vendoset boshti për të mbajtur peshën e qenit.

Hapi 2

Vendosni edhe 2 bërryla tubash dhe mbyllni pjesën e pasme. Këmbët e vogla mund të mbështeten në atë pjesë më të shkurtër në fund.

Vendosni një mbulesë tubi në të dy skajet - aty ku do të vendoset boshti. Kjo është struktura e karriges së përfunduar.

Shiko gjithashtu: Si të lani dhëmbët e qenit tuaj

Hapi 3

Aksi për karrigen: bëjeni atë me një shufër hekuri (idealisht duhet të jetë e lëmuar) ose merrni një bosht nga një karrocë e drejtë.

Hapi 4

Aksi i montuar (kapaku i fuçisë duhet të shpohet për të kaluar bosht)

Stërponi me një shpues çeliku shumë të hollë me shpejtësi të lartë (3 mm) në fund të hekurit për të rregulluar timonin.

Hapi 5

Përshtatni rrotat (ato janë rrota të karrocave në panair – ato janë të disponueshme në 1,99 dyqane) dhe vendosni një bllokues që rrota të mos shkëputet (mund të përdorni një tel, gozhdë).

Lartësia e karriges duhet të jetë e duhur në mënyrë që të mos dëmtojë shtyllën kurrizore.

Hapi 6

Për mbështetjen e këmbëve përdorni një copë çorape gome (ose ndonjë material shumë fleksibël që nuk do të dëmtojë këmbën).

Shiko gjithashtu: Raca të ndryshme dhe të rralla

Për t'u forcuar më mirë, kaloni një tub plastik përmes zorrës së gomës dhe një copë litar rrobash brenda plastikës. Shponi tubin dhe lidhnidy skaje.

Hapi 7

Një rrip najloni (lloj çanta shpine) mund të përdoret për të siguruar karrigen. Vendosni shiritin në tub (mund ta shponi tubin) dhe mbylleni në shpinën e qenit.

Vendosni prizat në fund të tubit në mënyrë që të mos lëndoni qeni.

I njëjti rrip mund të përdoret për të lidhur dy rripat mbështetës të këmbëve.

Për të siguruar një përshtatet më mirë, udhëzuesi pektoral, duke bërë një vrimë në fund të tubit dhe duke e fiksuar me një shirit të hollë ose kordon rrobash (lidheni në fund të tubit dhe ngjiteni në udhëzues).

Masjet duhet të jenë saktë në mënyrë që të mos dëmtojë shtyllën kurrizore të qenit. Gjithmonë konsultohuni me një veteriner për të kontrolluar kohën e përdorimit të përditshëm të karriges me rrota.

Çdo pyetje ju lutemi thjesht kontaktoni me email [email protected] ose me Facebook Dani Navarro.
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.