5 qëndrime që mund ta bëjnë qenin tuaj të pakënaqur

5 qëndrime që mund ta bëjnë qenin tuaj të pakënaqur
Ruben Taylor

Të gjithë ata që i duan kafshët duan ta bëjnë qenin e tyre më të lumtur. Ne gjithmonë përpiqemi të përmirësojmë jetën e tyre, duke u dhënë dashuri dhe kujdes sa herë që mundemi. Ka disa zakone të njerëzve që e bëjnë qenin shumë të pakënaqur. Jeta e tyre është kaq e shkurtër, ne duhet t'i bëjmë ata të lumtur sa të mundemi.

Shihni historinë tonë për këtë temë:

Ne veçojmë një listë me 5 qëndrimet tuaja që mund ta bëjnë qenin tuaj të pakënaqur. Le të shkojmë:

Të mos dalim për shëtitje

Ky është një nga problemet më të zakonshme kur kemi një qen. Në fillim vjen eksitimi, kemi ankth të dalim me qenin pas vaksinave. Por këtu vjen rutina dhe shëtitja me qenin fillon të lihet mënjanë. Pothuajse asgjë nuk e bën një qen aq të lumtur sa një shëtitje. Pse ta privoni nga jeta? Merrni qenin tuaj, vendosni zinxhirin dhe ecni për 20 deri në 40 minuta. Do të shihni që ai do të bëhet një qen më i qetë, i ekuilibruar, i lumtur dhe i kënaqur. Ecja e qenit është thelbësore për jetën e tij. Shihni këtu rëndësinë e ecjes.

Marrja e ushqimit ose lodrës

Është e zakonshme që disa njerëz të marrin tenxheren me ushqim ndërsa qeni është duke ngrënë, ose të marrë një lodër ndërsa ai është duke gërryer. Kjo sepse njerëzit duan t'i tregojnë qenit se kush është shefi dhe se qeni duhet t'i respektojë ata. Zakonisht, kur një qen bëhet posedues i ushqimit ose lodrave, ështësepse tutori nuk dinte të vepronte si udhëheqës në disa aspekte dhe nuk dinte të vendoste barriera. Për të parandaluar këtë posesivitet, njerëzit mendojnë se heqja e ushqimit në mes të vaktit do të tregojë se ata janë udhëheqësi i tufës. Nuk është e saktë. Qentë që janë rritur siç duhet me barriera të përcaktuara mirë do të ndajnë lehtësisht ushqimin dhe lodrat me pronarët e tyre pa u bërë agresivë kur ato hiqen. Pra, pse ta bëni këtë sa herë që qeni juaj ha? Nuk ka arsye për të. Nëse i hiqni ushqimin qenit tuaj ndërkohë që ai ha në çdo vakt, gjithçka që sheh qeni juaj është se ju jeni një torturues dhe jeni gjithmonë aty për t'i hequr çdo gjë që ai ka. Qeni juaj nuk e kupton pse po e bëni këtë dhe në fakt mund të bëhet tepër agresiv për shkak të stresit të të diturit se dikush do t'i heqë ushqimin ndërsa ai është duke ngrënë. Kjo do të thotë, ju do të shkaktoni të kundërtën e asaj që keni dashur te qeni juaj. Lëreni qenin tuaj të hajë në paqe. Që të mos bëhet agresiv gjatë ngrënies ose kur ka një lodër, mësoni të jetë pranë tij nga një qenush. Përkëdheleni atë ndërsa ai ha, përzieni ushqimin e tij. Thjesht MOS ia hiq ushqimin ose lodrën.

Ndëshkoje në një kafaz / transportues

Hajde. Arkat e transportit janë mjete të shkëlqyera trajnimi, siç e kemi shpjeguar tashmë.në atë artikull. Por, ideja e trajnimit të arkës është ta bëjë arkën një vend argëtues dhe të sigurt për qenin për t'u çlodhur, megjithëse shumë e përdorin atë për të ndëshkuar qenin kur ai bën diçka të gabuar. Kjo thjesht e bën qenin të urrejë arkën dhe kur ju duhet ta përdorni arkën për diçka (udhëtime me makinë, udhëtime me avion, veteriner etj) do të jetë plotësisht stresuese për kafshën. Qentë nuk i kuptojnë dënimet me kohë. Ata nuk janë qenie njerëzore, nuk u duhen 5, 10 minuta për të menduar se çfarë kanë bërë. Ata nuk e kanë idenë se çfarë është dhe pse po e lidhni në një zgarë, në një dhomë të errët ose në një zinxhir. Të trajnosh një qen do të thotë të kapësh momentin e saktë, pavarësisht nëse është i mirë apo i keq. Nuk ka kuptim ta ndëshkosh atë në të cilën ai duhet të "mendojë" si një fëmijë, sepse qeni është qen dhe jo qenie njerëzore.

T'i bërtas qenit për çdo gjë

Imagjinoni që hyni në një punë të re dhe e vetmja trajnim që ju jep shefi juaj është të bërtisni kur bëni një gabim. Do ta urreje të shkosh në punë. Dhe nuk do të dinit çfarë duhet të dini, thjesht do të dini se kur bëni diçka, dikush bërtet në veshin tuaj. Nëse keni një qen që nuk është mësuar kurrë dhe i bërtisni gjatë gjithë kohës, ai do të jetë i stresuar, i frikësuar, i shqetësuar dhe i frikësuar. Ai e di që je i çmendur, por nuk e kupton pse, sepse askush nuk e ka mësuar se si ta bëjë këtëdrejtë. Lidhja e qenit me tutorin është shumë e rëndësishme dhe nëse i bërtisni, thjesht po e largoni qenin tuaj nga ju. Gjithashtu, nëse i bërtisni për ndonjë gjë, si do ta kuptojë kur jeni të mërzitur për diçka më serioze? Nëse gjithçka është e rëndësishme, atëherë asgjë nuk është e rëndësishme, apo jo? ;) Për shembull, nëse e lini qenin tuaj të lëshohet në një park dhe vazhdoni t'i bërtisni gjatë gjithë kohës, por nuk e keni mësuar kurrë të vijë tek ju, çfarë mendoni se do të ndodhë nëse një ditë ai lirohet dhe shkon drejt makina ?Të bërtasësh qenit për asgjë nuk e ndihmon fare, thjesht e bën atë të stresuar.

Lënia e qenit vetëm në shtëpi për një kohë të gjatë

Kjo është një nga subjektet që marrim më shumë me e-mail. Shumë njerëz ëndërrojnë të kenë një qen, por ata punojnë gjithë ditën dhe qeni duhet të lihet vetëm. Pastaj na pyesin: cila racë është e mirë për 12 orë vetëm në shtëpi? Përgjigje: ASNJË. Qentë janë kafshë shoqërore dhe bagëtish që janë krijuar për të pasur shoqëri të vazhdueshme, qoftë nga njerëzit apo qentë e tjerë. Të lini qenin tuaj plotësisht vetëm për një ditë të tërë është mizore ndaj tij. Janë dy zgjidhje shumë të mira për ata që punojnë gjithë ditën: futeni qenin në çerdhe qensh 3 herë në javë (dy ditët që nuk shkon do të jetë super i lodhur nga një ditë më parë). Ose të kesh një qen tjetër për t'i bërë shoqëri.Këtu janë disa këshilla për ta lënë qenin tuaj vetëm në shtëpi. Por mbani mend: nëse punoni jashtë dhe keni ndërmend ta lini vetëm gjatë gjithë ditës, çdo ditë, merrni parasysh një nga zgjidhjet që përmendëm më parë.

Si ta edukoni dhe edukoni një qen në mënyrë perfekte

Më e mira metoda për të rritur një qen është nëpërmjet Mbarështimit Gjithëpërfshirës . Qeni juaj do të jetë:

i qetë

Sjellet

i bindur

pa ankth

pa stres

Pa zhgënjim

Më i shëndetshëm

Ju do të jeni në gjendje të eliminoni problemet e sjelljes së qenit tuaj në një mënyrë empatike, respektuese dhe pozitive:

Shiko gjithashtu: Si të zbërtheni leshin dhe të hiqni nyjet

– urinoni jashtë vend

– lëpirja e putrave

– posesiviteti me sendet dhe njerëzit

Shiko gjithashtu: 12 këshilla për të jetuar me një qen të verbër

– injorimi i komandave dhe rregullave

– lehja e tepërt

– dhe shumë më tepër!

Kliko këtu për të mësuar rreth kësaj metode revolucionare që do të ndryshojë jetën e qenit tuaj (dhe tuajën gjithashtu).
Ruben Taylor
Ruben Taylor
Ruben Taylor është një entuziast i pasionuar për qentë dhe pronar qensh me përvojë, i cili i ka kushtuar jetën e tij kuptimit dhe edukimit të të tjerëve për botën e qenve. Me mbi një dekadë përvojë praktike, Ruben është bërë një burim i besueshëm i njohurive dhe udhëzimeve për shokët e dashuruar të qenve.Pasi u rrit me qen të racave të ndryshme, Ruben zhvilloi një lidhje dhe lidhje të thellë me ta që në moshë të hershme. Magjepsja e tij me sjelljen, shëndetin dhe stërvitjen e qenve u intensifikua më tej, ndërsa ai u përpoq të siguronte kujdesin më të mirë të mundshëm për shokët e tij me gëzof.Ekspertiza e Rubenit shtrihet përtej kujdesit bazë të qenve; ai ka një kuptim të thellë të sëmundjeve të qenve, shqetësimeve shëndetësore dhe komplikimeve të ndryshme që mund të lindin. Përkushtimi i tij në kërkime dhe qëndrimi i përditësuar me zhvillimet më të fundit në këtë fushë siguron që lexuesit e tij të marrin informacion të saktë dhe të besueshëm.Për më tepër, dashuria e Rubenit për të eksploruar raca të ndryshme të qenve dhe karakteristikat e tyre unike e ka bërë atë të grumbullojë një pasuri të njohurive rreth racave të ndryshme. Njohuritë e tij të plota në tiparet specifike të racës, kërkesat për ushtrime dhe temperamentet e bëjnë atë një burim të paçmuar për individët që kërkojnë informacion rreth racave specifike.Nëpërmjet blogut të tij, Ruben përpiqet të ndihmojë pronarët e qenve të lundrojnë në sfidat e pronësisë së qenve dhe të rrisin foshnjat e tyre me gëzof për të qenë shoqërues të lumtur dhe të shëndetshëm. Nga trajnimiteknika për aktivitete argëtuese, ai jep këshilla dhe këshilla praktike për të siguruar edukimin perfekt të çdo qeni.Stili i ngrohtë dhe miqësor i shkrimit të Rubenit, i kombinuar me njohuritë e tij të mëdha, i ka dhënë atij një ndjekës besnik të entuziastëve të qenve, të cilët presin me padurim postimin e tij të ardhshëm në blog. Me pasionin e tij për qentë që shkëlqen përmes fjalëve të tij, Ruben është i përkushtuar të ndikojë pozitivisht në jetën e qenve dhe pronarëve të tyre.